Home » Hermen J. Jacobs-prijs 2024: erken bijzondere prestaties in speciaal onderwijs

Hermen J. Jacobs-prijs 2024: erken bijzondere prestaties in speciaal onderwijs

Hermen J Jacobs-prijs 2024

Ken je een persoon of organisatie die een bijzondere prestatie heeft geleverd in het verbeteren van speciaal onderwijs of onderwijs aan kinderen met specifieke behoeften in het regulier onderwijs? Nomineer jouw favoriet dan vóór 30 juni 2024 voor de Hermen J. Jacobs-prijs 2024! De winnaar ontvangt een geldprijs van € 10.000,-

Het speciaal onderwijs speelt een cruciale rol in het bieden van passende educatie aan kinderen met specifieke behoeften. Om uitmuntende prestaties op dit gebied te erkennen en innovatie te stimuleren, reikt de stichting Hermen J. Jacobsfonds tweejaarlijks de Hermen J. Jacobs-prijs uit.

Over Hermen J. Jacobs

Hermen J. Jacobs was een pionier in het buitengewoon onderwijs en heeft een belangrijke rol gespeeld in de professionalisering ervan in Nederland. De naar hem vernoemde prijs erkent individuen en organisaties die in zijn voetsporen treden en zich inzetten voor de verbetering van speciaal onderwijs. De winnaar ontvangt niet alleen erkenning voor diens harde werk, maar ook een geldprijs van €10.000.

Nominatieprocedure

Om iemand te nomineren voor de Hermen J. Jacobs-prijs 2024, kun je vóór 30 juni 2024 een nominatie indienen via de website van het Hermen J. Jacobsfonds. Hier vind je meer informatie over de voorwaarden en de volledige procedure.

Doel van de prijs

Het doel van de Hermen J. Jacobs-prijs is het stimuleren van innovatieve methoden en programma’s die de kwaliteit van speciaal onderwijs verbeteren. Door bijzondere prestaties te erkennen en in de schijnwerpers te zetten, hoopt de Stichting Hermen J. Jacobsfonds anderen te inspireren om ook een positieve bijdrage te leveren aan dit belangrijke onderwijsdomein.

De Hermen J. Jacobs-prijs biedt een unieke kans om zij die zich buitengewoon inzetten voor speciaal onderwijs de erkenning te geven die zij verdienen. Door iemand te nomineren, draag je niet alleen bij aan het verbeteren van speciaal onderwijs, maar zet je ook een bijzondere prestatie in de spotlights.
Mis deze kans niet en nomineer vóór 30 juni 2024 via hjjacobsfonds.nl.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat vermoeid op zijn bureau ligt met een bordje Help!

Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Even lekker klagen: we hebben het zo druk! Hier vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

Bekijk
Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
Drie kinderen rennen op blote voeren door het gras

Zomerse zot- en zaligtijd

Ben jij direct in de vakantiestemming of moet je nog even wennen? Met deze tips ben je verzekerd van een zalige zomertijd!

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.