Home » Gaat digitale technologie het onderwijs sturen? – door Niels Kerssens

Gaat digitale technologie het onderwijs sturen? – door Niels Kerssens

Gaat digitale technologie het onderwijs sturen, of bepalen leraren zelf
hoe zij technologie in hun lessen gebruiken? Natuurlijk willen we het laatste, maar het eerste scenario is helemaal niet denkbeeldig. In het onderwijsveld heerst nog vaak een instrumenteel beeld van digitale technologie als middel om (gepersonaliseerd) onderwijs op efficiënte en effectieve wijze te realiseren. Dat onderwijstechnologie (ed tech) ook organisaties stuurt door middel van datastromen en algoritmen, krijgt minder aandacht. Wat betekent de ‘platformisering’ van het onderwijs voor de autonomie van de school en de rol van de leraar?

Gaat digitale technologie het onderwijs sturen? – door Niels Kerssens

Om deze sessie te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan gelijk gratis aan.

Over Niels Kersens

Niels Kersens is werkzaam op de Universiteit van Utrecht als assistant professor in digital media and communication en is cum laude gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Laatste onderwijsnieuws

Kinderen die tijdens een energizer elkaar vasthouden

Energizers: samenwerken 

Zijn de kinderen in je groep een beetje op elkaar ingespeeld? Gebruik deze energizers om samenwerking tussen de lessen door te oefenen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.