Home » Er was weer… Roodkapje

Er was weer… Roodkapje

Omslag Er was weer… Roodkapje

Er was weer… Roodkapje

auteur: Astrid van der Schueren

illustrator: Sanny Winters

uitgever: Pelckmans Uitgevers

Na het wilde avontuur met de Boze Wolf en haar grootmoeder heeft Roodkapje even genoeg van spanning. Ze zit de hele dag thuis, tot verdriet van haar moeder en haar oma. Met een list wordt Roodkapje weer op pad gestuurd. Ze komt allerlei dierenvrienden tegen. Niets is meer wat het lijkt in het sprookjesbos. Zou zelfs de Boze Wolf een Lieve Wolf kunnen zijn?

Zo zet je dit boek in in de klas

Er was weer… Roodkapje is een bijzonder sprookjesboek: het is een vervolg! Wat gebeurde er na En ze leefden nog lang en gelukkig? De gedichten zijn grappig en origineel en sporen kinderen aan om zelf een nieuw einde (of begin!) voor hun favoriete sprookjes te bedenken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld nadat Klein Duimpje de reus heeft verslagen? Zou Doornroosje nog weleens slaperig zijn? Stimuleer de creativiteit: laat de kinderen er een gedicht bij schrijven!

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.