Home » Diogenes Reizen: jouw gids bij de zoektocht naar de allerleukste excursies voor leerlingen!

Diogenes Reizen: jouw gids bij de zoektocht naar de allerleukste excursies voor leerlingen!

De zomervakantie is weer voorbij en de reisplannen voor komende schooljaar worden weer gemaakt. Het is ieder jaar weer de uitdaging van elke docent om, naast de culturele activiteiten, ook een aantrekkelijk en actieve excursie te vinden die middelbare scholieren leuk vinden. Een lastige zoektocht vaak, maar als schoolreisspecialist is dit juist waar Diogenes Reizen goed in is! Wij vinden op de bestemmingen die gekke, leuke en spannende activiteiten voor jullie. Hieronder een greep uit de mogelijkheden ter inspiratie!

Edinburgh – Underground Vaults Tour

Neem uw leerlingen mee op een ondergrondse wandeling door de donkere geschiedenis van Edinburgh. We dwalen ’s avonds door nauwe straatjes en de onderaardse gangen van Blair Street, terwijl er spannende verhalen worden verteld.

Valencia – City & Tapas Wandeling

Ga met de leerlingen op een leuke combinatie tour. De gids loodst jullie met leuke verhalen en geschiedenis langs de mooiste monumenten van het centrum van Valencia, afgewisseld met een bezoek aan een aantal tapas bars waar de klas diverse specialiteiten proeft.

Praag – Ghost & Myths Tour

Praag is altijd een mengelmoes geweest van vreemde personages en magische wezens. Vanavond ontdekken de leerlingen de donkere geschiedenis van de stad, herbeleven ze historische gebeurtenissen uit de donkere tijden van moord, executies en foltering.

Kopenhagen – City Skiën, snowboarden & ski-biking.

CopenHill is een unieke kans om de leerlingen bergsportactiviteiten te laten doen op hoogte, midden in de stad. Een unieke duurzame locatie op het dak van een fabriek met een café, een restaurant,
muziek en klassieke après-ski sfeer. Allemaal met het beste uitzicht van Kopenhagen. Ga lekker een uurtje per ski, snowboard of ski-bike van de berg af.

Rome – Streetfood Wandeling

Ontdek met de leerlingen, al proevende van beroemde Romeinse gerechten, het hart van de Eeuwige stad. De tour start in Trastevere en eindigt bij het Pantheon, en onderweg proeven ze o.a. een Tramezzino (Romeins pizzabroodje), Supplì Cacio & Pepe (gefrituurde mozzarella), carciofo alla Giudea (artisjok), coppiette e pecorino (ham en kaas) en uiteraard sluiten we af met koffie en ijs. Onderweg worden er natuurlijk allerlei in’s & out’s over de stad verteld.

Londen – Jack The Ripper Tour

In de herfst van 1888 wordt East End London opgeschrikt door een serie gruwelijke moorden op prostituees. Wie was deze moordenaar? Een gids voert de leerlingen ’s avonds langs de moordlocaties. Hoor het bewijsmateriaal aan en trek jullie eigen conclusies!

Parijs – De Catamben van Parijs

Ontdek met de leerlingen o.l.v. een gids deze bijzondere bezienswaardigheid. In 1786 ging er een groot monumentaal project van start: miljoenen schedels en botten werden verplaatst van de onhygiënische stadsbegraafplaats naar oude groeves. Wandel door de catacomben te midden van de beenderen van zes miljoen Parijzenaars.

Wil je nog meer ideeën of een gratis offerte, neem dan contact met ons op! We helpen jullie graag om de perfecte schoolreis samen te stellen. Kijk op onze website https://www.diogenesreizen.nl/schoolreizen voor meer informatie of bel ons op +31 (0)88 10 30 700.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.