Home » De dag dat jij begint

De dag dat jij begint

Omslag De dag dat jij begint

De dag dat jij begint

auteurs Jacqueline Woodson

illustrator: Rafael López

uitgever: Uitgeverij Baeckens

Soms voel je je anders dan de mensen om je heen. Misschien omdat jij er anders uitziet of andere dingen eet of andere dingen leuk vindt om te doen. Dan kun je je buitengesloten voelen. Zou er iemand zijn die hetzelfde heeft? Misschien kunnen jullie wel vrienden worden …

Zo zet je dit boek in in de klas

Dit lieve prentenboek gaat over je anders voelen op school. Wat als jij niet mee kunt praten, omdat je uit een ander land komt en een andere taal spreekt? Misschien heb je andere hobby’s en vind je het lastig om aansluiting te vinden. Aan de hand van kleurrijke, dromerige illustraties en teksten die voor veel verschillende kinderen herkenbaar zijn, kun je met de groep praten over buitensluiten en vriendschap. Doe er een spel bij over verschillen en overeenkomsten en waarom ze allebei mooi kunnen zijn.

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.