Home » Glitter & glamour

Glitter & glamour

'De tent staat drie uur lang volledig op zijn kop!'

Het is nog pikkedonker als ik me door de verse sneeuw een weg baan naar school. Onder mijn dikke winterjas prikt mijn paillettenjurk en ook mijn gouden legging schuurt in mijn snowboots. Weer of geen weer; vandaag vieren we het juffen- en meesterfeest op onze school. Met dit jaar als thema ‘glitter & glamour’ en ja, dat is mij toch wel op het lijf geschreven.

De dag ervoor heb ik samen met groep 3 de klas versierd en alles klaargezet voor dit jaarlijkse festijn. Zo hebben we – op vriendelijk doch dringend verzoek van Riley en Jayden – een heuse discovloer gecreëerd. Jelle en Julie smeekten me om bingo te spelen en Lola zag het wel zitten om met deze vrieskou snoep te happen. Ik sputterde nog enigszins tegen, en gooide de ‘wie-jarig-is-mag-het-zeggen’-regel erin. Helaas. Het was zesentwintig tegen één en dus ging ik na schooltijd nog op zoek naar een afwasteil en kon ik de bingomolen afstoffen.

Eenmaal op school – waar de stemming er onder de collega’s al goed inzit – zet ik nog wat feestelijke puntjes op de i. Het feest kan beginnen! Als al mijn lieve leerlingen in de klas zijn, is het tijd voor zingen en cadeautjes. Mijn duo en ik worden ontzettend verwend. Dat ik me bezwaard voel omdat ik pas een kleine maand voor de groep sta, wordt vakkundig weggewuifd door mijn groepsouder: ‘Geniet er maar van, jullie doen zo veel voor de kinderen!’

En dan barst het feest écht los! De tent staat drie uur lang volledig op zijn kop! Riley en Jayden showen hun coole dancemoves en ook de verlegen Joep swingt de pan uit. Jamie en Elle hebben de snelste tijd bij het snoephappen en Mara slurpt stiekem de restjes bubbels uit de flessen kinderchampagne. We kijken filmpjes, laten ons schminken, eten chips en rapen confetti bijeen om die vervolgens weer door de klas heen te gooien. Tot slot spelen we nog vijf potjes bingo en dan ben ik volledig gesloopt.

Nadat ik mijn stuiterballen naar huis heb gestuurd, veeg ik kilo’s glitters op en verruil ik mijn glitterpak voor een wat relaxtere outfit. Ik neem plaats achter mijn bureau om een begin te maken met de overdracht en de laatste rapporten. Dan realiseer ik me dat ik ook nog toetsen moet nakijken, de planning voor de komende maand moet maken en over een half uurtje een overleg heb staan met een collega.

Het leven van een leerkracht is niet altijd één groot glitterfeest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.