Home » Bliksemkind

Bliksemkind

Omslag Bliksemkind

Bliksemkind

auteur: Hans Hagen

illustrator: Martijn van der Linden

uitgever: Querido

Tijdens een noodweer wordt Yoko getroffen door de bliksem. Als ze ontwaakt, heeft ze een bijzondere steen in haar hand. Deze steen kan zieke mensen genezen! Yoko’s familie ziet een kans om rijk te worden. Langzaam groeit de rij zieken voor Yoko’s huis. Maar Yoko voelt zich opgesloten …

Zo zet je dit boek in in de klas

Bliksemkind vertelt dit magische verhaal vanuit allerlei perspectieven: vanuit Yoko, haar familie, alle mensen uit het dorp, een oud paard, maar ook vanuit het rijstveld en de magische steen zelf. De tekst heeft een ritme, waardoor die geschikt is om voor te lezen of op te voeren. Laat de kinderen een eigen verhaal schrijven over één onderwerp bekeken door de ogen van meer figuren of wezens. Hoe ziet een dier of een klein kind een gebeurtenis? En wat dacht je van voorwerpen: wat voelt een huis of een steen?

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.