Specials Blended learning Blended learning: praktische tips

Blended learning: praktische tips
B

Waar de ene school razend enthousiast volledig overgaat op digitaal, houdt de andere het liever bij de lesboeken en de vertrouwde methode. Niks mis mee, maar de kracht van goed onderwijs zit ‘m juist in de combinatie van on- en offline leren. Oftewel: blended learning. Ga er vandaag nog mee aan de slag.

In een eerder artikel in deze serie schreven we al dat blended learning begint bij de vraag: op welke punten heb je nou meer aan zo’n digitale leeromgeving? Als je dit voor jezelf in kaart hebt gebracht, is het tijd om de eerste concrete stappen te zetten.

Video: leer van je collega’s

Als docent wil je jezelf natuurlijk altijd blijven ontwikkelen. Voor de één is een kleine verandering al een grote stap en voor de ander kan het niet snel genoeg gaan. Deze verschillen zie je goed bij je collega’s, maak hier gebruik van! Zo kun je van elkaar leren, ervaringen uitwisselen en elkaar helpen verder te ontwikkelen. Want dingen op een nieuwe manier aanpakken kan juist ook energie opleveren! In een videoserie van Malmberg zijn veel herkenbare situaties op een ludieke manier neergezet. Ben jij de docent die graag vooruitloopt of laat je liever iemand anders pionieren?

Gericht op zoek naar informatie

Zijn je collega’s er al mee begonnen? Vraag dan of ze je erbij willen helpen. Maak gebruik van de kennis die al aanwezig is op school, zo maak je de drempel voor jezelf kleiner. Ga op basis daarvan op zoek naar eventuele aanvullende informatie en best practices. Er is online ontzettend veel informatie te vinden omtrent dit onderwerp, maar het helpt je om met een gerichte leervraag op zoek te gaan naar de juiste (vakspecifieke) informatie. In het whitepaper Blended teaching vind je daarnaast praktische tips die je helpen een balans te vinden tussen on- en offline werken.

Op 28 maart gaf Michel van Ast een webinar waarin hij concrete tips en voorbeelden geeft om ict op een effectieve en actieve manier in te zetten. Je kunt het webinar nu online terugkijken.

Meer weten?

Bekijk dan onze special over blended learning. Hier vind je praktische tips, gratis whitepaper en veel interessante artikelen. En bekijk ook de andere video’s die in deze serie zijn verschenen.

Eerder verschenen video’s in deze serie:

Werk jij blended? Wij zijn benieuwd hoe je hiermee bent begonnen, deel je tips via onderstaand formulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...