Juf & Meester

Thema

Kinderboekenweek

Header Kinderboekenweek 2023

Kinderboekenweek 2023

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we Eid-al-Fitr. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis?

Tijdens de Kinderboekenweek 2023, met als thema ‘Bij mij thuis’,  nemen we een kijkje achter allerlei voordeuren. We maken kennis met verschillende culturen en gewoontes. Bij iedereen is het thuis anders.

Lessuggesties

Stimuleer de kinderen uit jouw klas om tijdens de Kinderboekenweek nog meer boeken te lezen. Om je op weg te helpen hebben we lessuggesties gemaakt bij een aantal geselecteerde boeken van de Kinderboekenweek.

Sanne Rooseboom - portret

Sanne Rooseboom: auteur van het Kinderboekenweekgeschenk

Sanne Rooseboom (1979) debuteerde in 2016 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn. Het vijfde deel, Het spook van de Haviksburcht, komt in februari 2023 uit. In 2022 verscheen haar lovend onthaalde jeugdroman Mot en de metaalvissers, die op de shortlist van de literatuurprijs De Boon staat.

Spannend nieuwtje…

Juf & Meester Magazine krijgt een nieuwe columnist: Iven Cudogham!

We zijn trots om te mogen aankondigen dat niemand minder dan Iven Cudogham het magazine zal gaan verrijken met zijn prachtige columns. Lees meer

Kinderboekenweek lessuggesties

Lessen bij Kinderboekenweek 2023

De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om kinderen te stimuleren om meer te lezen. Deze lessuggesties helpen je daarbij.

Bekijk

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk