Home » Baby Aapje privé-detective

Baby Aapje privé-detective

Omslag Baby Aapje privé-detective

Baby Aapje privé-detective

auteur: David Serlin

illustrator: Brian Selznick

uitgever: Rubinstein

Gestolen juwelen, een pizza die zoek is, een ruimteschip dat opeens is verdwenen… Geen probleem, Baby Aapje lost het op. Hij is namelijk een privédetective en gaat graag op onderzoek uit.

Zo zet je dit boek in in de klas

Dit boek bevat vijf verhalen over Baby Aapje en is een prentenboek, detective en leren lezen-boek ineen. Omdat ieder verhaal op dezelfde manier is opgebouwd (probleem – actie – oplossing) en veel woorden en zinnen telkens terugkomen, kunnen de kinderen de verhalen al snel zelf ‘lezen’. De herhaling en herkenning dragen bij aan boekoriëntatie, maar ook aan het fonemisch bewustzijn van de kinderen. En na een paar keer een avontuur van Baby Aapje te hebben gelezen bedenk je natuurlijk met de groep een eigen verhaal. Wat is er weg? Wie heeft het gedaan? En hoe komt Baby Aapje op het juiste spoor?

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.