Home » Aan de slag met werkvermogen?

Aan de slag met werkvermogen?

Advertorial

Elke werkgever vindt het belangrijk om ziekteverzuim terug te dringen, maar het versterken van werkvermogen en voorkomen van verminderd werkvermogen zijn minstens zo belangrijk. De kosten van verminderd vermogen zijn hoger dan die van ziekteverzuim én het risico op langdurige uitval neemt erdoor toe. Goed om dieper in te gaan op wat werkvermogen nu precies inhoudt en wat het kost als dit werkvermogen verminderd is. Wat zijn handvatten die werkvermogen versterken?

Eraan werken levert meer op

Inzetten op het vergroten van het werkvermogen levert veel op. Een hogere arbeidsproductiviteit voor alle medewerkers. Óók voor de medewerkers van wie het werkvermogen misschien op het eerste oog best op orde is. Daarnaast verkleint een hoog werkvermogen de kans op uitval. Dit betekent besparen op de extra kosten die voor langdurige ziekte worden gemaakt (vervanging, administratie, arbokosten).

Indicatietool a.s.r. Vitality: opbrengsten versus kosten

Vitale mensen zijn productiever en zorgen goed voor klanten. a.s.r. Vitality is een bewegingsprogramma waarin fitte medewerkers centraal staan. Een kleine investering met een groots effect en mogelijke oplossing om werkvermogen te vergroten. Een handige indicatietool van Loyalis geeft inzicht in de voordelen van de inzet van a.s.r. Vitality, de kosten en opbrengsten. Wat zijn de effecten op de arbeidsproductiviteit?

Meer info over werkvermogen en de indicatietool a.s.r. Vitality?

Download de whitepaper over werkvermogen via Loyalis.nl

Loyalis; Gids in Inkomen & Zekerheid

Loyalis wil de onderwijssector graag helpen door hun zorgen op het gebied van inkomen en arbeidsvermogen weg te nemen. Niet alleen door inkomensrisico’s af te dekken bij arbeidsongeschiktheid, maar ook door een gids te zijn voor werkgevers en werknemers. Sociale zekerheid wordt door nieuwe ontwikkelingen alleen nog maar ingewikkelder. We hebben de expertise in huis om hierbij te helpen.

Over a.s.r. Vitality

Als werkgever zorgt u graag goed voor uw mensen. U gunt iedereen een goede gezondheid. Bewegen helpt mensen mentaal en fysiek gezonder te maken. Het draagt bij aan productievere medewerkers, meer plezier op de werkvloer én minder ziekteverzuim. a.s.r Vitality helpt medewerkers voldoende te bewegen door ze wekelijks en maandelijks te belonen.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.