Home » Aan de slag met voedseleducatie van het Voedingscentrum

Aan de slag met voedseleducatie van het Voedingscentrum

Start het nieuwe schooljaar goed en ga aan de slag met voedseleducatie op jouw school. Denk aan lessen over voeding, moestuinieren of koken met je leerlingen. School is dé plek om jongeren bewust te maken van gezonde en duurzame voeding. Het Voedingscentrum biedt alles om hiermee aan de slag te gaan voor vo en mbo.

Maak stap voor stap voedseleducatie een succes


Het nieuwe stappenplan van het Voedingscentrum kan je verder helpen. Volg de 6 stappen om voedseleducatie structureel in te zetten op jouw school. Bij elke stap geven we tips en uitleg. Zo maak jij met jouw collega’s van voedseleducatie een succes.

Start met gratis online lespakket Weet wat je eet


Gebruik het lespakket Weet wat je eet van het Voedingscentrum om voedseleducatie onderdeel te maken van bestaande lessen, zoals biologie en verzorging. In 6 online lessen van ongeveer 30 minuten leren jongeren alles over gezond, veilig en duurzaam eten, en gaan ze aan de slag met hun eigen eetpatroon. Met dit lespakket werk je aan het thema voeding van Gezonde School-aanpak.

Positieve effecten van Weet wat je eet

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen na het volgen van Weet wat je eet positiever zijn over gezond en duurzaam eten. Afgelopen schooljaar hebben 17.000 jongeren het lespakket gevolgd. Gaan jullie dit schooljaar ook starten?

Op de nieuwe webpagina voor het voortgezet onderwijs en mbo link van het Voedingscentrum vind je alle informatie en materialen om met goed eten aan de slag te gaan.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.