Thema's Persoonlijke vaardigheden 4x zo sta je gelukkiger voor de klas

4x zo sta je gelukkiger voor de klas
4

Goed onderwijs: we hebben het er maar druk mee met zijn allen. Soms zelfs zo druk, dat je vergeet je eigen geluk op nummer één te zetten. Zonde, want een gemotiveerde en gelukkige leraar is essentieel voor goed onderwijs. Stap jij weleens met het verkeerde been uit bed? Probeer een van deze tips en je staat voordat je het weet weer stralend voor de klas.

1. Don’t worry, be happy

Zorg ervoor dat je eerste gedachte ’s ochtends vroeg een vrolijke is. Bedenk bijvoorbeeld iedere ochtend tijdens het tandenpoetsen waar je die werkdag nou écht zin in hebt. Of wat er de vorige werkdag echt goed ging. Wat meer hulp nodig? Draai onderweg naar je werk opbeurende, positieve muziek. Probeer de neiging om keihard mee te zingen dan maar eens te onderdrukken.

2. Snap out of it!

Betrap je jezelf op een negatieve mindset of negatieve gedachten omtrent een specifiek onderwerp? Ga dan eens aan de slag met de ‘snap out of it’ meditatie. Ga zo te werk: draai een (haar)elastiekje of elastisch bandje om je pols. Wanneer je jezelf betrapt op een negatieve gedachtestroom, trek je aan het elastische bandje om jezelf tot de orde te roepen. Oftewel: snap out of it!

3. Maak even een zijstapje

Probeer wanneer de stress toeslaat de boel de boel te laten. Hoe je dat doen? Ga even offline, laat je verantwoordelijkheden voor wat ze zijn en ga iets doen waar je intrinsiek zin in hebt en blij van wordt. Doe je ogen bijvoorbeeld even dicht en droom tien minuten weg naar je favoriete vakantiebestemming, koop een pak vouwblaadjes en bekwaam jezelf in de origamikunst. Je kunt het zo gek niet bedenken, zo lang jij en je gemoedstrust maar centraal staan.

4. Goed slapen

Slaap is essentieel voor een optimale gezondheid. Eenmaal in slaap krijgen de indrukken van de dag een plek en bereiden we ons mentaal en emotioneel voor op de volgende dag. Wie niet goed slaapt, berooft zichzelf van zijn of haar geluk. Maar hier – ongeacht je situatie – dus altijd een prioriteit van. Heb je er moeite mee? Browse dan eens door de vele slaapmeditaties op Spotify.

Wat doe jij om optimaal en gelukkig voor de klas te (blijven) staan? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...