Whitepaper: Zomerlezen – De zomerdip voorbij

1

De zomervakantie betekent voor kinderen in het basisonderwijs veel tijd om te spelen en zes weken geen school. Even lekker uitrusten en verder gaan met waar je was gebleven. Helaas werkt dat niet voor ieder kind. Veel kinderen kunnen niet verder met waar ze waren gebleven. Ze hebben last van een ‘zomerdip’. Hoe kun je ze uitdagen om te blijven lezen?

Een jaar jaar is er hard gewerkt aan rekenopgaven, leren lezen, het schrijven van teksten en andere vaardigheden. Een vakantie is dan wel verdiend. Niet alle kinderen kinderen gaan weer verder waar ze ze waren gebleven. Een zomerdip is voor het kind niet alleen heel vervelend, het werkt ook zeer demotiverend. Na een jaar lang oefenen blijkt het behaalde niveau gedaald. Het kind kan niet verder en moet opnieuw beginnen met inoefening van de vaardigheid.

Gemotiveerd en gevarieerd lezen in de zomer

Om het leesniveau op peil te houden, moet het kind veel blijven lezen. Van veel lezen wordt het kind niet alleen een betere lezer, het vergroot ook zijn wereld en zijn woordenschat. In het whitepaper ‘Zomerlezen – De zomerdip voorbij‘ lees je hoe je de intrinstieke motivatie kan stimuleren en worden er goede leessuggesties gegeven.

Download nu gratis het whitepaper: Zomerlezen – De zomerdip voorbij

Wil je zelf meer lezen? Bekijk dan ook de tips in het artikel ‘5x lezen tijdens de zomervakantie‘.

Wat doe jij om leerlingen te stimuleren om ook tijdens de zomervakantie te lezen? Deel je tips en suggesties via onderstaand reactieformulier.

1 REACTIE

  1. Ik laat mijn leerlingen meedoen aan Zomerlezen Kids. Een 6 weken durend online programma met tijdschrift om zo samen met kinderen door heel Nederland en België in de zomervakantie te blijven lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here