Home » Worldskills 2019: wereldkampioenschappen voor beroepen

Worldskills 2019: wereldkampioenschappen voor beroepen

Wist je dat er wereldkampioenschappen voor beroepen bestaan? Tijdens WorldSkills 2019 in het Russische Kazan strijden ruim 1.600 jonge vakmensen in verschillende vakgebieden voor de titel beste vakman of -vrouw ter wereld. Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door 29 nationaal mbo-kampioenen en één vmbo-leerling.

Tijdens WorldSkills 2019 vinden er vakwedstrijden plaats in 56 beroepen. Team NL doet mee aan 27 van deze onderdelen: van lasser tot gastvrouw en van hovenier tot schoonheidsspecialiste. Alle vakgebieden en de strijdende Nederlandse deelnemers vind je hier.

Beste gastvrouw ter wereld?

Een van de deelnemers binnen het vakgebied Gastvrouw is de twintigjarige Fabienne Bakker uit Alkmaar. Ze zit op het Nova College en werkt bij Hotel Okura in Amsterdam. Fabienne was ook deelnemer aan EuroSkills (het EK voor beroepen) in 2018 in Boedapest. Bekijk hier de VakKing 2018 aflevering van NPO3 terug om meer te weten te komen over Fabienne en haar beroep.

Vaktrots

Deze wedstrijden zorgen niet alleen voor promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap, ook bevorderen ze de talentontwikkeling van jonge mensen. Leerlingen worden enthousiast gemaakt voor beroepen waarbij met het hoofd én de handen wordt gewerkt. Daarnaast dragen de wereldkampioenschappen bij aan de vaktrots; de leden van het Nederlandse team hebben een voorbeeldfunctie voor andere jonge vakprofessionals.

Meer informatie

Wil je het evenement bezoeken? Op Worldskillsnetherlands.nl vind je informatie over de locatie en de supportersreis. Ook vind je er meer informatie over het programma.

Ga jij de Nederlandse deelnemers supporten tijdens Worldskills 2019? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Meer lezen?

Laatste onderwijsnieuws

Een grote blauwe schep als kunstwerk in de openbare ruimte

Buitenkunst, buitengewoon

Kunst in de openbare ruimte: een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier kunst te bekijken en te beschouwen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.