Specials Onderwijstips Worldskills 2019: wereldkampioenschappen voor beroepen

Worldskills 2019: wereldkampioenschappen voor beroepen
W

Wist je dat er wereldkampioenschappen voor beroepen bestaan? Tijdens WorldSkills 2019 in het Russische Kazan strijden ruim 1.600 jonge vakmensen in verschillende vakgebieden voor de titel beste vakman of -vrouw ter wereld. Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door 29 nationaal mbo-kampioenen en één vmbo-leerling.

Tijdens WorldSkills 2019 vinden er vakwedstrijden plaats in 56 beroepen. Team NL doet mee aan 27 van deze onderdelen: van lasser tot gastvrouw en van hovenier tot schoonheidsspecialiste. Alle vakgebieden en de strijdende Nederlandse deelnemers vind je hier.

Beste gastvrouw ter wereld?

Een van de deelnemers binnen het vakgebied Gastvrouw is de twintigjarige Fabienne Bakker uit Alkmaar. Ze zit op het Nova College en werkt bij Hotel Okura in Amsterdam. Fabienne was ook deelnemer aan EuroSkills (het EK voor beroepen) in 2018 in Boedapest. Bekijk hier de VakKing 2018 aflevering van NPO3 terug om meer te weten te komen over Fabienne en haar beroep.

Vaktrots

Deze wedstrijden zorgen niet alleen voor promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap, ook bevorderen ze de talentontwikkeling van jonge mensen. Leerlingen worden enthousiast gemaakt voor beroepen waarbij met het hoofd én de handen wordt gewerkt. Daarnaast dragen de wereldkampioenschappen bij aan de vaktrots; de leden van het Nederlandse team hebben een voorbeeldfunctie voor andere jonge vakprofessionals.

Meer informatie

Wil je het evenement bezoeken? Op Worldskillsnetherlands.nl vind je informatie over de locatie en de supportersreis. Ook vind je er meer informatie over het programma.

Ga jij de Nederlandse deelnemers supporten tijdens Worldskills 2019? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Meer lezen?

2 REACTIES

 1. Hallo,
  Wij gaan onze Twentse deelnemers Daniël en Jan-Willem van STODT en ROC van Twente in Kazan aanmoedigen tijdens de WorldSkills.
  Heel veel succes vakkanjers!!!

  Henk Beldman en Jeroen Rouwhof
  STODT

 2. Trots op Lucas Muilwijk en Mario Nederlof van het Wellantcollege. Zij doen mee aan World Skills, onderdeel tuinaanleg. Heel veel succes!
  Tip; je kunt hen volgen op Instagram en Facebook van Wellantcollege.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...