Home » Volg de workshop ‘Lief zijn voor je brein’

Volg de workshop ‘Lief zijn voor je brein’

Onze breinen en die van onze leerlingen maken op een gemiddelde schooldag de nodige overuren. Hoe zorg je dat je in balans blijft en in de klas ook tijd maakt voor ontspanning? Kirsten van Duijn-Rombout en Florien van der Aar geven je tijdens de workshop ‘Lief zijn voor je brein: vind de balans tussen in- en ontspanning’ op het online event Onderwijs van Morgen Live! tips en oefeningen voor in de klas.

Op donderdag 3 februari 2022 gaat het gebeuren! Dan organiseren we tussen 16.00 en 17.30 uur hét evenement voor onderwijsprofessionals: Onderwijs van Morgen Live! Een gratis online event waarin verschillende inspirerende sprekers hun laatste inzichten met je delen over de groei en ontwikkeling van leerlingen. Voor je eigen groei biedt het programma interactieve inspiratiesessies met praktische tips & tricks van collega’s en onderwijsexperts.

Mentale ontspanning

Leerlingen zijn elke dag in de weer met vakken als rekenen, taal en lezen. En ook als leraar heb je het druk. Je moet overal tegelijk aan denken, proberen iedereen bij de les te houden en daarnaast ook nog nieuwe lesstof uitleggen. ‘Juist daarom is het belangrijk dat je ook tijd neemt voor ontspanning. Ook voor kinderen is het goed om af en toe even los te komen van wat moet en van je wordt verwacht. Een korte yoga-oefening levert je al enorm veel op’, zegt yogadocent Kirsten van Duijn-Rombout. Samen met Florien van der Aar, creatief kindercoach en auteur van ‘RelaxKlets’, verzorgt ze de workshop. De twee beloven je een gezonde dosis mentale ontspanning met behulp van muziek.

Ontspanningsoefeningen in de klas

Kirsten en Florien gaan tijdens de workshop met een leerkracht en leerling in gesprek over energie en ontspanning. Hoeveel energie heb jij nog over aan het eind van een schooldag? En maak je genoeg tijd voor ontspanning? Uiteraard ga je tijdens de workshop ook zelf aan de slag. Zo doe je onder muzikale begeleiding van een percussionist een yoga-energizer en leer je vier yogahoudingen die je makkelijk in de klas kunt doen en in het teken staan van het thema groei.’

Leerling én leraar meer in balans

Yoga, mindfulness en muziek levert zowel leerlingen als leraren veel op. ‘Binnen het onderwijs ligt de focus meestal op de linkerhersenhelft: redeneren en analyseren. Door yoga- en ontspanningsoefeningen stimuleer je juist je rechterhersenhelft die meer gericht is op emotie en gevoel. Zo ontstaat er niet alleen meer balans bij de kinderen zelf, maar ook in de klas! En daar pluk jij als leerkracht natuurlijk ook de vruchten van.’

Wil je aan de slag met yoga in de klas en de workshop ‘Lief zijn voor je brein: vind de balans tussen in- en ontspanning’ volgen? Meld je nu aan voor deze workshop!

Kirsten van Duijn-Rombout beoefent zelf al jaren yoga. Tijdens de lockdown met thuisonderwijs voor haar zoon en dochter besefte zij dat ze kinderen wilde helpen in hun kracht te staan. Ze startte de opleiding tot yogadocent, met de specialisatie kinderyoga. Kirsten leert kinderen te focussen op hun eigen geluk in plaats van op wat de buitenwereld van hen verwacht. Leren door te bewegen, van denken naar voelen en van angst naar plezier.

Florien van der Aar is creatief kindercoach en auteur van ‘RelaxKlets’. Dankzij haar eigen hoogsensitieve dochter ontdekte ze hoeveel prikkels kinderen tegenwoordig te verwerken krijgen. Ze kwam in aanraking met kinderyoga en zag het positieve effect dat houding en ademhaling hebben op het vinden van balans in een druk leven. Florien volgde opleidingen tot kinderyogadocent en creatief kindercoach, met een specialisatie in de begeleiding van hooggevoelige kinderen.

Meer over het event Onderwijs van Morgen Live!

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.