Home » Materiaal 12+ » Zweetloze selfies

Zweetloze selfies

Sportschool Basic Fit in Amsterdam biedt leden sinds kort de ‘no sweat selfie zone’. Hartstikke handig! Maar wat is een ‘no sweat selfie zone’ eigenlijk?

Vraag vooraf

  1. Maak jij wel eens selfies in de sportschool?
  2. Hoe zorg je ervoor dat je er zo goed mogelijk op staat?

Vragen bij de video

  1. Wat is de ‘no sweat selfie zone’?
  2. Voor welke drie soorten mensen is deze zone bedoeld?
  3. Hoe legt de sportpsycholoog de positieve werking van deze zone uit?

Opsomming

  1. Welke drie attributen zijn er te vinden in de ‘no sweat selfie zone’?
  2. Welke drie signaalwoorden verbinden deze drie attributen?

Werkwoordspelling

De sportpsycholoog zegt: ‘Ik ben blij dat Basic Fit, naast aandacht voor de fysieke conditie, nu ook aandacht (besteden) aan de mentale fitness van mensen.

Wat is de juiste vorm van besteden in deze zin?

 

 

 

 

Vraag achteraf

  1. Weet je wat voor dag het vandaag is?
  2. Wie speelt zijn of haar rol in deze clip het best: de vrouwelijke influencer (Carolina van Dorenmalen), de marketingmanager van Basic Fit (Erica van Vonderen-Hahn), de sportpsycholoog (Jan Sleifer) of de mannelijke influencer (Nigel van der Horst)? Leg uit waarom je dat vindt.
  3. Welke andere grappen heb je vandaag gehoord?

Andere Lesopener Nederlands

Waarom Nederlands zo moeilijk is

Van de Nederlandse taal wordt vaak gezegd dat die moeilijk te leren is. Taalwetenschapper Sterre Leufkens vergeleek het Nederlands met verschillende talen en kwam erachter dat het Nederlands bijzonder veel regels heeft zonder duidelijk nut.

Bekijk

De nieuwe premier van Nederland

Nu er een regeerakkoord is, rijst de vraag wie de nieuwe premier van Nederland wordt. Geert Wilders leek een voorkeur te hebben voor Ronald Plasterk. Hij stond echter niet op de kieslijst van de vier regeringspartijen. Radio 1 zocht uit hoe bijzonder dat is.

Bekijk
Build your deams uitgetypt op typemachine

Goedkope elektrische auto’s uit China

Europa en de Verenigde staten zijn bang voor Build Your Dreams (BYD), een autofabrikant die goedkope elektrische auto’s maakt met de allernieuwste technologische snufjes.

Bekijk
Bom met dynamiet

Bomaanslagen

In Nederland worden steeds vaker aanslagen gepleegd met zwaar illegaal vuurwerk. De politie maakt zich zorgen over het aantal jongeren dat betrokken is bij deze aanslagen op huizen en andere panden. Waarom plaatsen jongeren zo’n bom? De NOS sprak met een jongere die gepakt is met een bom in zijn tas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.