Home » Materiaal 12+ » Zweetloze selfies

Zweetloze selfies

Sportschool Basic Fit in Amsterdam biedt leden sinds kort de ‘no sweat selfie zone’. Hartstikke handig! Maar wat is een ‘no sweat selfie zone’ eigenlijk?

Vraag vooraf

  1. Maak jij wel eens selfies in de sportschool?
  2. Hoe zorg je ervoor dat je er zo goed mogelijk op staat?

Vragen bij de video

  1. Wat is de ‘no sweat selfie zone’?
  2. Voor welke drie soorten mensen is deze zone bedoeld?
  3. Hoe legt de sportpsycholoog de positieve werking van deze zone uit?

Opsomming

  1. Welke drie attributen zijn er te vinden in de ‘no sweat selfie zone’?
  2. Welke drie signaalwoorden verbinden deze drie attributen?

Werkwoordspelling

De sportpsycholoog zegt: ‘Ik ben blij dat Basic Fit, naast aandacht voor de fysieke conditie, nu ook aandacht (besteden) aan de mentale fitness van mensen.

Wat is de juiste vorm van besteden in deze zin?

 

 

 

 

Vraag achteraf

  1. Weet je wat voor dag het vandaag is?
  2. Wie speelt zijn of haar rol in deze clip het best: de vrouwelijke influencer (Carolina van Dorenmalen), de marketingmanager van Basic Fit (Erica van Vonderen-Hahn), de sportpsycholoog (Jan Sleifer) of de mannelijke influencer (Nigel van der Horst)? Leg uit waarom je dat vindt.
  3. Welke andere grappen heb je vandaag gehoord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Lesopener Nederlands

Lichtvervuiling

Lichtvervuiling is het overmatig verlichten van de omgeving in de nacht door mensen. Lichtvervuiling neemt toe. Een kind dat nu geboren wordt, kan nog 250 sterren tellen; over achttien jaar zijn dat er nog maar honderd.

Bekijk

Bedreiging van politici

Afgelopen zondag was Sigrid Kaag te gast bij College Tour. Tijdens het interview komen haar dochters in beeld. Zij zeggen zich zorgen te maken over de veiligheid van hun moeder. Sigrid Kaag reageert emotioneel op de uitspraken van haar dochters. Enkele dagen voor de uitzending circuleerden de beelden van dit fragment al. Veel politici spraken hun steun uit voor Sigrid Kaag.

Bekijk

Pieter Derks over regenboogangst

Afgelopen week was het de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. In zijn column bekijkt Pieter Derks de effecten van deze dag in verschillende lagen van de samenleving.

Bekijk

Achteraf betalen

Als je online shopt, kun je door bedrijven als Klarna en Riverty heel makkelijk kiezen voor achteraf betalen. Maar steeds meer jongeren komen in de financiële problemen, omdat ze niet op tijd betalen of geen overzicht meer hebben over hun uitgaven.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.