Home » Materiaal 12+ » ‘Stonehenge’ in Peru

‘Stonehenge’ in Peru

Luchtfoto van Stonehenge

In het Andesgebergte in Peru is een prehistorisch bouwwerk gevonden dat maakt dat Stonehenge niet langer uniek is. Stonehenge, gelegen in het Verenigd Koninkrijk, was tot nu toe ‘s werelds bekendste bouwwerk opgetrokken uit megalieten.

Een megaliet is een stenen monument dat uit een of meer grote stenen bestaat en vaak de functie van heiligdom of grafmonument heeft. Nu is er in Peru een vergelijkbaar monument gevonden. Lees het artikel Stonehenge-achtig prehistorisch bouwwerk ontdekt in de Andes op scientias.nl.

Opdrachten

1 Welke verklaring geeft onderzoeker Jason Toohey voor het ontstaan van megalieten?

2 Wat zijn overeenkomsten en verschillen tussen de megalieten van Stonehenge en de Andes? Download het werkblad en vul het schema in.

Van de makers van Memo

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Andere Actuele opdracht Geschiedenis

Surinamers met vlag

Wat is Keti Koti?

1 juli is de dag om de afschaffing van de slavernij in Suriname en Curaçao te herdenken en te vieren.

Bekijk
New York

Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam?

Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam? De eigen standplaats of gezichtspunt is van invloed bij de interpretatie is van de geschiedenis.

Bekijk
Russische tank

The Ghost Army

Het voor de gek houden van een vijandig leger is van alle tijden. Ontdek het Ghost Army dat actief was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.