Muzieknieuws van 2022

Zo aan het begin van het jaar mogen experts vaak voorspellingen doen voor het nieuwe jaar. Welke trends zijn er en welke artiesten worden of blijven populair? Met andere woorden: wat kunnen we qua muziek verwachten in 2022?

 

 Vragen vooraf

 1. Naar welke muziek luister jij graag?
 2. Welke artiest(en) wil jij in 2022 extra gaan volgen? Waarom?

 

Bekijk de video

Wat wordt het muzieknieuws van 2022?

 

Vragen bij de video

 1. Waarom is Igmar Felicia benieuwd naar het nieuwe album van The Weeknd? 
 1. Hoe goed vind jij Snelle, Meau en Davina Michelle, dus de artiesten van Nederlandse bodem, die Igmar Felicia noemt? 
 1. Hoe kun je volgens Igmar Felicia ontdekken wat de trends worden? 
 1. Wat is de andere trend die Igmar Felicia voor 2022 verwacht?
 1. Igmar Felicia hoopt voor 2022 op artiesten die echt zichzelf durven zijn. Ken jij artiesten die echt zichzelf zijn in hun nummers en in hun clips? Wie zijn dat?

 

Aan de slag

 Optie 1

Stel zelf een playlist samen van 10 nummers van aanstormende talenten die volgens jou in 2022 veel meer aandacht zouden moeten krijgen. Leg in een korte tekst (100 – 200 woorden) uit waarom je precies voor deze nummers hebt gekozen.

 

Optie 2

Interview samen met een klasgenoot iemand in jullie omgeving die veel weet van muziek. Je gaat in het interview vooral in op de vraag wat de muziektrends gaan worden in 2022. Van het interview maak je een mooi artikel, eventueel voor jullie schoolkrant.

 

 1. Bedenk eerst wie jullie willen interviewen.
 2. Bedenk daarna vijf interviewvragen die jullie willen stellen over de muziektrends van 2022. Stel vooral open vragen. Denk ook na over doorvraagvragen. Weet je niet meer precies wat dat zijn, kijk dan even hier.
 3. Maak een afspraak voor een interview (in het echt of digitaal).
 4. Houd het interview.
 5. Werk het interview uit tot een artikel voor de schoolkrant.

 

WK2_Muzieknieuws-van-2022_antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Lesopener Nederlands

Lentekriebels

Vorige week was De Week van de Lentekriebels. Dit is een nationale projectweek voor basisschoolleerlingen over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Hoewel dit programma niet nieuw is, was er dit jaar ineens veel ophef over de inhoud ervan.

Bekijk

Kunst gemaakt door artificial intelligence (AI)

In Amsterdam is afgelopen week de eerste AI-galerie ter wereld geopend. In deze galerie, met de naam Dead End Gallery, hangen alleen maar werken die gemaakt zijn door algoritmes en machines. Volgens de initiatiefnemers is het belangrijk met elkaar te blijven praten over hoe technologie de kunstwereld kan beïnvloeden of zelfs veranderen. Hoe denk jij hierover?

Bekijk

Afschaffen Eerste Kamer

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. De leden van de Provinciale Staten kiezen op hun beurt de 75 leden van de Eerste Kamer. Arjen Lubach betoogt in De Avondshow dat de Eerste Kamer afgeschaft moet worden.

Bekijk

Start Boekenweek 2023

Van 11 maart tot en met 19 maart is het Boekenweek. Tijdens deze week staat alles wat met lezen en literatuur te maken heeft extra in de belangstelling. Het thema van deze Boekenweek is ‘Ik ben alles’. De auteurs Lize Spit, Raoul de Jong en Tsead Bruinja schreven dit jaar respectievelijk het Boekenweekgeschenk, het Boekenweekessay en het Boekenweekgedicht. Word jij aan het lezen gezet door de Boekenweek?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.