Home » Materiaal 12+ » Muzieknieuws van 2022

Muzieknieuws van 2022

Zo aan het begin van het jaar mogen experts vaak voorspellingen doen voor het nieuwe jaar. Welke trends zijn er en welke artiesten worden of blijven populair? Met andere woorden: wat kunnen we qua muziek verwachten in 2022?

 

 Vragen vooraf

 1. Naar welke muziek luister jij graag?
 2. Welke artiest(en) wil jij in 2022 extra gaan volgen? Waarom?

 

Bekijk de video

Wat wordt het muzieknieuws van 2022?

 

Vragen bij de video

 1. Waarom is Igmar Felicia benieuwd naar het nieuwe album van The Weeknd? 
 1. Hoe goed vind jij Snelle, Meau en Davina Michelle, dus de artiesten van Nederlandse bodem, die Igmar Felicia noemt? 
 1. Hoe kun je volgens Igmar Felicia ontdekken wat de trends worden? 
 1. Wat is de andere trend die Igmar Felicia voor 2022 verwacht?
 1. Igmar Felicia hoopt voor 2022 op artiesten die echt zichzelf durven zijn. Ken jij artiesten die echt zichzelf zijn in hun nummers en in hun clips? Wie zijn dat?

 

Aan de slag

 Optie 1

Stel zelf een playlist samen van 10 nummers van aanstormende talenten die volgens jou in 2022 veel meer aandacht zouden moeten krijgen. Leg in een korte tekst (100 – 200 woorden) uit waarom je precies voor deze nummers hebt gekozen.

 

Optie 2

Interview samen met een klasgenoot iemand in jullie omgeving die veel weet van muziek. Je gaat in het interview vooral in op de vraag wat de muziektrends gaan worden in 2022. Van het interview maak je een mooi artikel, eventueel voor jullie schoolkrant.

 

 1. Bedenk eerst wie jullie willen interviewen.
 2. Bedenk daarna vijf interviewvragen die jullie willen stellen over de muziektrends van 2022. Stel vooral open vragen. Denk ook na over doorvraagvragen. Weet je niet meer precies wat dat zijn, kijk dan even hier.
 3. Maak een afspraak voor een interview (in het echt of digitaal).
 4. Houd het interview.
 5. Werk het interview uit tot een artikel voor de schoolkrant.

 

WK2_Muzieknieuws-van-2022_antwoorden

Andere Lesopener Nederlands

Kinderen spelen basketbal

Gymleraren lopen risico op gehoorschade

Door onder andere stuiterende ballen en schreeuwende leerlingen kan het geluid tijdens gymlessen oplopen tot wel 90 decibel. Daardoor lopen gymleraren het risico op gehoorschade.

Bekijk

De waterfles als statussymbool

De Stanley Cup, een grote en prijzige waterfles uit Amerika, is een internetfenomeen. De waterfles blijkt een nieuw statussymbool te zijn. Massih Hutak verbaast zich hierover in zijn gesproken column.

Bekijk

AI-wet

Eurocommissaris Margrethe Vestager zet zich al tijden in om een AI Act in te voeren. De AI Act is een nieuwe wet waarmee artificiële intelligentie (AI) aan banden gelegd wordt. De AI Act zal de eerste wet zijn die toezicht houdt op AI en het gebruik van AI reguleert.

Bekijk

Oude hits gaan viraal onder jongeren

Enkele nummers die jaren geleden een hit waren, zijn nu weer populair onder jongeren. Door films, series en TikTok maken zij kennis met de muziek van toen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.