Home » Materiaal 12+ » Jongste Grammy-winnaar ooit

Jongste Grammy-winnaar ooit

Billie Eilish won vijf Grammy’s tijdens de afgelopen uitreiking. Ze sleepte meer prijzen in de wacht dan de andere artiesten. Bovendien was ze de jongste winnaar ooit van de Grammy voor het beste album.

 

 Vragen vooraf

 

  1. Wat weet je over de Grammy Awards?
  2. Ken je de muziek van Billie Eilish?

Bekijk de video

 

‘Billie Eilish is de jongste Grammy-winnaar ooit’

https://www.youtube.com/watch?v=cdNnUsxNzcM

 

Vragen bij de video

 

  1. Welke emoties zie je bij Billie Eilish als ze hoort dat ze gewonnen heeft?
  2. Waarom is Billie Eilish zo onder de indruk van haar winst?
  3. Waarom heeft Billie Eilish volgens Vera Siemons zoveel succes? Noem twee redenen.
  4. Waarom bedankt ze haar broer Finneas op het podium?
  5. Waarom werkten Billie en Finneas juist in hun slaapkamers aan hun muziek?
  6. Is iedereen enthousiast over haar? Leg je antwoord uit met een voorbeeld.

 

Aan de slag

 

Beluister en bekijk in tweetallen vier nummers/video’s van Billie Eilish en schrijf er een korte recensie over. Je legt uit waar de liedjes over gaan, wat er in de video’s te zien is, wat je er goed aan vond en wat niet. Je legt ook steeds uit waarom je iets vindt. Voor jullie hele recensie over de vier liedjes gebruiken jullie tussen de 200 en 350 woorden.

Downloads

WK06_Jongste Grammy-winnaar ooit_antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Lesopener Nederlands

Sneuvelende verkiezingsbeloftes

Afgelopen woensdag kon Nederland zijn stem uitbrengen. Nu het volk heeft gekozen is het tijd voor de formatie. Partijen onderzoeken met wie ze willen samenwerken en op welke punten water bij de wijn gedaan moet worden. Daarbij zullen verkiezingsbeloftes sneuvelen.

Bekijk

Voordracht Ramsey Nasr

Enkele dagen geleden droeg dichter Ramsey Nasr een stuk voor bij het televisieprogramma Khalid & Sophie. Zijn verhaal raakte vele mensen en bereikte in korte tijd een groot publiek. In het stuk deelt hij op indringende wijze zijn overpeinzingen over de gebeurtenissen in Gaza en de reactie van de media daarop.

Bekijk

Vismigratierivier Afsluitdijk

Op dit moment wordt er gewerkt aan een vismigratierivier bij de Afsluitdijk. Door die rivier kunnen vissen oversteken van zoet water naar zout water. Voor sommige vissen is dat noodzakelijk om te overleven.

Bekijk

Roetveegpieten

Op zaterdag 18 november was de landelijke sinterklaasintocht in Gorinchem. Sinds 2019 zijn in het Sinterklaasjournaal en bij de landelijke intocht alleen nog roetveegpieten te zien. Het actualiteitenprogramma EenVandaag peilde wat Nederlanders daarvan vinden.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.