Gevaarlijke sporten op de Olympische Winterspelen

Deze maand vindt het grootste sportevenement voor wintersporters plaats: de Olympische Winterspelen. Sommige sporten zijn behoorlijk gevaarlijk: door de spectaculaire sprongen en de extreme snelheden gebeuren er tijdens de Winterspelen een stuk meer ongelukken dan tijdens de Zomerspelen.

Vragen vooraf

  1. Noem twee sporten die tijdens de komende Olympische Winterspelen te zien zijn.
  2. Ga jij naar de Olympische Winterspelen kijken? Waarom wel/niet?

Bekijk de video

Dit zijn de gevaarlijkste sporten op de Winterspelen | UITGEZOCHT #49 – YouTube

Vragen bij de video

  1. Waar en wanneer werden de Olympische Winterspelen voor het eerst gehouden?
  2. Met welke sport haalde Nederland de meeste medailles binnen op de Olympische Winterspelen?
  3. Geef drie kenmerken van de sport skeleton.
  4. Leg uit wat G-krachten zijn.
  5. Waarom is slopestyle snowboarden de gevaarlijkste olympische wintersport?
  6. Welke olympische wintersport zou jij graag willen uitproberen? Leg je antwoord uit.

Aan de slag

Optie 1

Schrijf een succeswens aan een Nederlandse deelnemer van de Olympische Winterspelen. Kies een atleet voor wie je bewondering hebt en schrijf een korte brief of e-mail waarin je hem of haar aanmoedigt om voor goud te gaan. Gebruik ongeveer 150 woorden.

Optie 2

Schrijf een fragment uit het dagboek van een olympische wintersporter. Beschrijf zijn of haar ervaringen, gedachtes of gevoelens tijdens een belangrijk moment van de Winterspelen. Gebruik ongeveer 150 woorden.

Antwoorden

WK5_Gevaarlijke sporten op de Olympische Winterspelen_antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Lesopener Nederlands

Lentekriebels

Vorige week was De Week van de Lentekriebels. Dit is een nationale projectweek voor basisschoolleerlingen over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Hoewel dit programma niet nieuw is, was er dit jaar ineens veel ophef over de inhoud ervan.

Bekijk

Kunst gemaakt door artificial intelligence (AI)

In Amsterdam is afgelopen week de eerste AI-galerie ter wereld geopend. In deze galerie, met de naam Dead End Gallery, hangen alleen maar werken die gemaakt zijn door algoritmes en machines. Volgens de initiatiefnemers is het belangrijk met elkaar te blijven praten over hoe technologie de kunstwereld kan beïnvloeden of zelfs veranderen. Hoe denk jij hierover?

Bekijk

Afschaffen Eerste Kamer

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. De leden van de Provinciale Staten kiezen op hun beurt de 75 leden van de Eerste Kamer. Arjen Lubach betoogt in De Avondshow dat de Eerste Kamer afgeschaft moet worden.

Bekijk

Start Boekenweek 2023

Van 11 maart tot en met 19 maart is het Boekenweek. Tijdens deze week staat alles wat met lezen en literatuur te maken heeft extra in de belangstelling. Het thema van deze Boekenweek is ‘Ik ben alles’. De auteurs Lize Spit, Raoul de Jong en Tsead Bruinja schreven dit jaar respectievelijk het Boekenweekgeschenk, het Boekenweekessay en het Boekenweekgedicht. Word jij aan het lezen gezet door de Boekenweek?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.