Drones

Veel mensen hebben thuis een drone, ooit aangeschaft voor de lol. In sommige huishoudens wordt de drone nog regelmatig gebruikt en op andere plekken stond de drone al snel stof te vangen op zolder. Intussen zijn experts doorgegaan met het ontwikkelen van en experimenteren met drones, waardoor diverse toepassingen getest kunnen worden. Wat is er allemaal mogelijk in de toekomst? 

Vragen vooraf

  1. Heb jij thuis een drone?
  2. Zo ja, wat doe je ermee? Zo nee, zou je er een willen en waarvoor?

Bekijk de video

Drones van de toekomst

Vragen bij de video

  1. Welke voorbeelden worden gegeven van manieren waarop drones gebruikt kunnen worden? Noem er vijf.
  2. Welk voorbeeld zie jij zeker een rol spelen in de wereld van de toekomst? Waarom?
  3. Welke nadelen zitten er aan veel drones in de lucht? Noem er drie.
  4. Welk gevaar vind jij het grootst? Waarom?
  5. Aan het eind van het fragment wordt een toekomstbeeld geschetst waarin mensen vervoerd zouden kunnen worden in drones. Zou jij in de allereerste drone stappen? Leg je antwoord uit.

Aan de slag

Optie 1

 Schrijf een kort toekomstverhaal van 300 – 500 woorden, waarin je beschrijft dat je in een drone over de stad vervoerd wordt. Zorg ervoor dat je alles op zo’n manier beschrijft dat de lezer deze nieuwe wereld voor zich kan zien.

Optie 2

Voor deze opdracht werk je in tweetallen. Jullie vinden drones gevaarlijk, omdat de privacy van mensen in Nederland geschonden zou kunnen worden door de camerabeelden die drones maken.

Ontwerp een poster waarop jullie je argumenten tegen het verder experimenten met drones duidelijk laten zien. Zoek of maak bijpassende afbeeldingen die je argumenten kracht bij zetten.

Antwoorden

WK41_Drones_antwoorden

(Bron afbeelding: Shutterstock/Andy Dean Photography)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Lesopener Nederlands

Lentekriebels

Vorige week was De Week van de Lentekriebels. Dit is een nationale projectweek voor basisschoolleerlingen over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Hoewel dit programma niet nieuw is, was er dit jaar ineens veel ophef over de inhoud ervan.

Bekijk

Kunst gemaakt door artificial intelligence (AI)

In Amsterdam is afgelopen week de eerste AI-galerie ter wereld geopend. In deze galerie, met de naam Dead End Gallery, hangen alleen maar werken die gemaakt zijn door algoritmes en machines. Volgens de initiatiefnemers is het belangrijk met elkaar te blijven praten over hoe technologie de kunstwereld kan beïnvloeden of zelfs veranderen. Hoe denk jij hierover?

Bekijk

Afschaffen Eerste Kamer

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. De leden van de Provinciale Staten kiezen op hun beurt de 75 leden van de Eerste Kamer. Arjen Lubach betoogt in De Avondshow dat de Eerste Kamer afgeschaft moet worden.

Bekijk

Start Boekenweek 2023

Van 11 maart tot en met 19 maart is het Boekenweek. Tijdens deze week staat alles wat met lezen en literatuur te maken heeft extra in de belangstelling. Het thema van deze Boekenweek is ‘Ik ben alles’. De auteurs Lize Spit, Raoul de Jong en Tsead Bruinja schreven dit jaar respectievelijk het Boekenweekgeschenk, het Boekenweekessay en het Boekenweekgedicht. Word jij aan het lezen gezet door de Boekenweek?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.