Coming-out van profvoetballer Joshua Cavallo

Joshua Cavallo, een profvoetballer uit Australië, vertelde deze week in een video op Instagram dat hij op mannen valt. In de professionele voetbalwereld gebeurt dit zelden. Cavallo’s coming-out kreeg veel aandacht.

 

 Vragen vooraf

  1. Heb je het nieuws van Joshua Cavallo meekregen?
  2. Heb je zijn video gezien? Zo ja, wat vind je ervan? Zo nee, zou je het filmpje willen zien en waarom?

 

Bekijk de video

Jeugdjournaal – Profvoetballer Joshua Cavallo

 

Vragen bij de video

  1. Waarom heeft Joshua Cavallo lang gewacht en getwijfeld om zijn boodschap te delen?
  1. Waarom is homoseksualiteit rondom het voetbalveld een moeilijk onderwerp, volgens maker van de podcast? Noem twee redenen.
  1. In Nederland zijn er profvoetballers die homo zijn, maar zij lijken er niet voor uit te komen. Wat vind je daarvan?
  1. Waarom is het voor homoseksuele voetballers mogelijk lastiger op de transfermarkt?
  1. Wat hoopt Joshua Cavallo te bereiken met zijn video, denk je?

 

Aan de slag

 Optie 1

 Bekijk hier de video van Joshua Cavallo op Instagram.

Schrijf jouw reactie op zijn video in ongeveer 50 – 150 woorden.

 

Optie 2

Voor deze opdracht werk je in tweetallen. Je schrijft naar aanleiding van de video van Joshua Cavallo een e-mail naar jullie sportclub(s) om aandacht te vragen voor spelers met een andere geaardheid. In jullie mail staat minimaal één duidelijk plan dat uitgevoerd kan worden bij jullie club(s).

WK44_Coming-out van profvoetballer Joshua Cavallo_antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Lesopener Nederlands

Lentekriebels

Vorige week was De Week van de Lentekriebels. Dit is een nationale projectweek voor basisschoolleerlingen over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Hoewel dit programma niet nieuw is, was er dit jaar ineens veel ophef over de inhoud ervan.

Bekijk

Kunst gemaakt door artificial intelligence (AI)

In Amsterdam is afgelopen week de eerste AI-galerie ter wereld geopend. In deze galerie, met de naam Dead End Gallery, hangen alleen maar werken die gemaakt zijn door algoritmes en machines. Volgens de initiatiefnemers is het belangrijk met elkaar te blijven praten over hoe technologie de kunstwereld kan beïnvloeden of zelfs veranderen. Hoe denk jij hierover?

Bekijk

Afschaffen Eerste Kamer

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. De leden van de Provinciale Staten kiezen op hun beurt de 75 leden van de Eerste Kamer. Arjen Lubach betoogt in De Avondshow dat de Eerste Kamer afgeschaft moet worden.

Bekijk

Start Boekenweek 2023

Van 11 maart tot en met 19 maart is het Boekenweek. Tijdens deze week staat alles wat met lezen en literatuur te maken heeft extra in de belangstelling. Het thema van deze Boekenweek is ‘Ik ben alles’. De auteurs Lize Spit, Raoul de Jong en Tsead Bruinja schreven dit jaar respectievelijk het Boekenweekgeschenk, het Boekenweekessay en het Boekenweekgedicht. Word jij aan het lezen gezet door de Boekenweek?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.