BOOS over The Voice

Op 20 januari 2022 kwam de aflevering van BOOS over de misstanden bij The Voice of Holland op YouTube.  Binnen twee dagen keken ongeveer acht miljoen mensen naar de aflevering. Velen daarvan reageerden na afloop geschokt en vol afgrijzen.

 

 Vragen vooraf

  1. Heb jij het nieuws over de misstanden bij The Voice of Holland gevolgd?
  2. Heb je de aflevering van BOOS gezien? Zo ja, wat vond je ervan? Zo nee, wil je die nog bekijken?

 

Bekijk de video

Jeugdjournaal – Veel mensen geschrokken van BOOS-aflevering over The Voice

 

Vragen bij de video

  1. Waarom draaien radiozenders de muziek van Marco Borsato en Ali B niet meer? 
  1. Vind je het terecht dat het beeld van Marco Borsato uit Madame Tussauds is gehaald? Leg je antwoord uit.
  1. Wat vinden mensen van de reactie van John de Mol, de baas van het programma? 
  1. In de advertentie die in de video getoond wordt, staat
Beste John,

 

Het ligt niet aan de vrouwen.

 

Groet, de vrouwen uit je bedrijf

Hebben de vrouwen uit de advertentie dezelfde mening als de mensen die reageerden op de uitspraken van John de Mol? Leg je antwoord uit.

  1. Wat vind je de belangrijkste uitspraak van de minister van Justitie Dilan Yesilgöz? Leg je antwoord uit.

 

Aan de slag

Optie 1

Stel, The Voice of Holland komt over een paar maanden weer op televisie. Zou je daar dan naar kijken? Waarom wel of niet?

Schrijf een korte brief naar RTL (100 – 300 woorden) om te vertellen hoe jij hierover denkt. Geef ook goede uitleg bij jouw mening.

Lees in een groep van drie of vier leerlingen de brieven van alle groepsleden. Bespreek daarna wat jullie is opgevallen. Wat zijn de grootste verschillen?

 

Optie 2

Schrijf een gedicht over wat jij denkt en voelt bij de misstanden bij The Voice of Holland. Het gedicht hoeft niet te rijmen. Vind je het lastig om te dichten? Op internet kun je veel schrijftips vinden, bijvoorbeeld hier.

WK4_Boos-over-The-Voice-of-Holland_antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Lesopener Nederlands

Lentekriebels

Vorige week was De Week van de Lentekriebels. Dit is een nationale projectweek voor basisschoolleerlingen over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Hoewel dit programma niet nieuw is, was er dit jaar ineens veel ophef over de inhoud ervan.

Bekijk

Kunst gemaakt door artificial intelligence (AI)

In Amsterdam is afgelopen week de eerste AI-galerie ter wereld geopend. In deze galerie, met de naam Dead End Gallery, hangen alleen maar werken die gemaakt zijn door algoritmes en machines. Volgens de initiatiefnemers is het belangrijk met elkaar te blijven praten over hoe technologie de kunstwereld kan beïnvloeden of zelfs veranderen. Hoe denk jij hierover?

Bekijk

Afschaffen Eerste Kamer

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. De leden van de Provinciale Staten kiezen op hun beurt de 75 leden van de Eerste Kamer. Arjen Lubach betoogt in De Avondshow dat de Eerste Kamer afgeschaft moet worden.

Bekijk

Start Boekenweek 2023

Van 11 maart tot en met 19 maart is het Boekenweek. Tijdens deze week staat alles wat met lezen en literatuur te maken heeft extra in de belangstelling. Het thema van deze Boekenweek is ‘Ik ben alles’. De auteurs Lize Spit, Raoul de Jong en Tsead Bruinja schreven dit jaar respectievelijk het Boekenweekgeschenk, het Boekenweekessay en het Boekenweekgedicht. Word jij aan het lezen gezet door de Boekenweek?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.