Home » Video-tutorial: zo zet je een flipped classroom op

Video-tutorial: zo zet je een flipped classroom op

Flipping the classroom is inmiddels redelijk gemeengoed geworden. Tenminste, als concept. In de dagelijkse lespraktijk is dat nog niet het geval. Als het aan de Amerikaanse geschiedenisdocent Keith Huges ligt, komt daar gauw verandering in. In deze aanstekelijke YouTube-video vertelt Hughes op eigen wijze hoe jij je lessen flipt.

Meer autonomie
Bij Flipping the Classroom vindt de instructie – veelal online – plaats buiten de klas, terwijl het ‘huiswerk’ aan bod komt tijdens de les. Volgens voorstanders van deze methode is het flippen van lessen de ideale manier van lesgeven in het digitale tijdperk. Omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van video’s en/of podcasts, krijgen leerlingen meer autonomie over het eigen leerproces. Ze bepalen zelf wanneer en hoe vaak ze een video bekijken en hebben alle vrijheid om de instructie nog een terug te spoelen of even te pauzeren, bijvoorbeeld om extra informatie op te zoeken.

Lees ook:

Flip jij je lessen of ben je van plan dat te doen? Of misschien juist wel niet? Deel je mening door middel van een reactie via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind op een hinkelpad

Beweging in het rekenen (deel 2)

Er is steeds meer aandacht voor bewegen op school. Welke werkvormen zijn daadwerkelijk effectief voor het leren?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.