Home » Tip: Zomerprogramma Literatuurmuseum

Tip: Zomerprogramma Literatuurmuseum

Ben je voor deze zomervakantie op zoek naar creatieve en leerzame uitjes? Dan ben je bij het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum aan het juiste adres! In 2023 is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en het Caraïbisch gebied werd afgeschaft. Deze zomervakantie staat het museum in het teken van deze gebeurtenis met diverse activiteiten voor jong en oud.

30 juli

Kunstenaar Anke van der Brug geeft een Illustratieworkshop voor volwassenen naar aanleiding van het boek Op de rug van Bigi Kayman.

Het boek vertelt het verhaal van Kofi en Afi. Ze besluiten te vluchten als zij horen dat hun vader misschien verkocht moet worden. Als ze na een tocht door de wildernis eindelijk bij het moeras komen waar gevluchte mensen zouden leven, is er niemand te zien. Zijn ze helemaal voor niets gekomen? Ze verliezen de moed, tot ze plots de grote kaaiman zien…

30 juli

Literatuurwetenschapper Thalia Ostendorf geeft een lezing over verzetsstrijder, activist en schrijver Anton de Kom. De lezing wordt met een speciale voordracht door spoken word artiest Babs Gons.

15 en 22 augustus

Henna Goudzand Nahar, auteur van het boek Op de rug van Bigi Kayman, geeft een schrijfworkshop voor volwassenen.

Online museum

Bezoek vanaf je bank of achtertuin de online expositie Surinaamse schrijvers – De weg naar een onafhankelijke literatuur. Het museum is de hele zomervakantie geopend en bevat onder andere diverse artikelen over Anton de Kom.

Zomertekenschool voor kinderen

De masterclass op 27 juli staat in het teken van het boek Op de rug van Bigi Kayman

Op 2, 9 en 16 augustus maak je je eigen held in een wereld vol vrede onder begeleiding van Renate Stüger, de maker van het stripboek Suriman vertelt over slavernij.

Tijdens een doorlopende workshop maak je in het museum jouw eigen kaaimannenmasker. Wie neem jij mee op jouw rug?

Deelname aan de masterclasses en lezing is gratis op vertoon van een entreebewijs, maar reserveren is wel noodzakelijk. Dit kan via de website.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.