Home » De kerstvakantie begint een week eerder: wat nu?

De kerstvakantie begint een week eerder: wat nu?

Basisscholen gaan hun deuren een week eerder sluiten, zo is bekendgemaakt. Dat betekent dat maandag 20 december de kerstvakantie start. Kinderen hoeven in deze week geen online les te volgen. Scholen moeten wel noodopvang regelen voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Mocht jouw school er toch voor kiezen om volgende week onderwijs op afstand te geven, dan helpen we je graag op weg met onze onze special over afstandsonderwijs, tips voor leuke kerst-activiteiten en lessuggesties voor leerkrachten en ouders.

De kerstvakantie zou eigenlijk op 24 december beginnen, maar dat wordt nu komende maandag. Het advies om basisscholen eerder te sluiten, klonk al langer vanuit het OMT. Het demissionaire kabinet heeft de maatregel in eerste instantie afgehouden, maar hakte nu toch de knoop door. Ook gaan de bso’s dicht, blijft de kinderopvang juist open en wordt de avondlockdown verlengd tot 15 januari. Indien mogelijk mogen scholen onderwijs op afstand geven. Dit betekent dat jouw week er ineens heel anders uitziet. Laat je inspireren met onze tips.

Kerst-lessuggesties voor thuis

Om je op weg te helpen tijdens deze veranderende situatie, hebben we voor alle groepen kerst-lessuggesties samengesteld. Deze kun je eventueel meegeven aan ouders, zodat leerlingen zich niet hoeven te vervelen.

Ontspannen

In deze onrustige tijd is het belangrijk aandacht aan jezelf en leuke dingen te besteden. Je vrije dagen worden nog leuker met deze 12 tips voor een ontspannen kerstvakantie. Maak een kersttafel of kijk een onderwijsdocumentaire.

Meer over afstandsonderwijs

Wil je meer weten of afstandsonderwijs en de mogelijkheden hiervan voor jou als leerkracht? Lees dan onze special over afstandsonderwijs.

Heb jij nog tips om de komende bijzondere kerstvakantie in te vullen? Deel het met je collega’s in de reacties hieronder!

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.