Winterpret

Rekenen met tijd en symmetrisch tekenen.

Bekijk

Lekker sporten

In de lente wordt het weer tijd om te gaan sporten. In deze extra sportrekenles vullen de kinderen de juiste maten in, berekenen ze de tijdsduur en lossen ze een woordzoeker op.

Bekijk

De verhuizing

Wat gebeurt er allemaal tijdens een verhuizing? In deze extra les gaan de kinderen dozen vol rekensommen inpakken en oefenen ze met het splitsen van getallen, gaan ze klokkijken, schrijven ze oneven nummers op en tekenen ze een plattegrond van hun kamer.

Bekijk

Boerderijrekenen

Het is weer lente! In deze extra les rekenen de kinderen mee met boerin Janneke en oefenen ze met optellen en aftrekken, hele uren aflezen, bedragen samenstellen en kleuren ze hoeveelheden in een eenvoudige grafiek.

Bekijk

Sporten in de winter

In deze extra les rekenen de kinderen met allerlei winterse sporten. Zo kijken ze naar tijd, afstand, rekenen ze tot 100 en gaan ze spiegelen.

Bekijk

Piet voor een dag

In deze extra rekenles zijn de kinderen voor 1 dag Piet en rekenen ze van alles uit voor de organisatie van het Sinterklaasfeest.

Bekijk

Ontwerp je eigen kamer

De kinderen werken op een plattegrond van de kamer en tekenen de verschillende meubels in.

Bekijk

Paddenstoelen en kabouters

In deze extra herfstrekenles doen de kinderen + en - sommen met paddenstoelen, gaan ze klokkijken en rekenen ze uit hoe oud de kabouters zijn.

Bekijk

Tijd in de dierentuin

Rekenen en logisch redeneren met schaduw, tijd en aanzichten.

Bekijk