Een initiatief van Malmberg

Lesmateriaal: zo eet je lekker én gezond

Gezond op school

Of je nu op de basisschool zit of op het mbo: nog belangrijker dan goed je best doen op school is je gezondheid. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Om die reden ontwikkelde het Voedingscentrum een doorlopende leerlijn en zet de organisatie diverse lesmaterialen voor leerlingen in het po, vo én mbo op een rij. Van welke gezonde lessen maak jij gebruik?

Heb je behoefte aan meer informatie met betrekking tot bij leerlingen te ontwikkelen kennis en vaardigheden op het gebied van gezond eten? Bekijk dan eens de doorlopende leerlijn van het Voedingscentrum. Als leraar kun je het document gebruiken om lesmateriaal te selecteren of zelf te ontwikkelen. Onder meer de thema’s ‘voeding en gezondheid’, ‘eten klaarmaken’ en ‘voedselkwaliteit’ komen er (per leeftijdsgroep) in aan bod. 

Geschikte lespakketten po

  • Smaaklessen: lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8.
  • Lekker Fit: lessen en activiteiten over eten en bewegen van Hartstichting en Arko Sports Media.
  • Ik eet het beter: educatief platform over gezond eten en bewegen van Albert Heijn. 

Geschikte lespakketten vo

  • Weet wat je weet: 9 online lessen over gezond, veilig en duurzaam eten en een speciale praktijkles over voedselverleiding (ook geschikt voor mbo-leerlingen).
  • DOiT: een lesprogramma gericht op gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging.

Geschikte lespakketten mbo

 Van welk lesmateriaal maak jij gebruik? Of welk materiaal spreekt je het meest aan? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.