Home » (Onderwijs)tips voor een heerlijke herfstvakantie

(Onderwijs)tips voor een heerlijke herfstvakantie

Nog even en dan staat de herfstvakantie weer voor de deur. Even een weekje helemaal niks. Of toch wel? Voor diegenen die maar moeilijk stil kunnen zitten, zetten we enkele ontspannende onderwijstips op een rij. Maak een lange wandeling, kruip weg op de bank met een goed onderwijsboek of bezoek het schoolfeest in het Onderwijsmuseum tijdens de Cultuurnacht 2019.

Hartleers: een boek over de basisschoolpraktijk

Boek | €19,95 | Uitgeverij Aspekt
‘Altijd al willen weten hoe het er nu in school écht aan toe gaat en welke bagage er nodig is om een goede leerkracht en opvoeder te zijn? Dan kan de lezer in dit boek zijn hart ophalen. De schrijver, die als geen ander weet hoe de hazen in het onderwijsveld lopen, gunt de lezer via leerkracht Thijs een jaar lang een verrassende kijk in de fascinerende basisschoolpraktijk van alledag. Een praktijk die soms erg weerbarstig is en waarin heel veel goed gaat, maar soms ook fout. En van fouten kun je leren. Toch?’ Lees verder op de website van uitgeverij Aspekt.

Ga eens wandelen

Denk je aan herfst, dan denk je waarschijnlijk ook lange herfstwandelingen in het bos. Dé perfecte manier om je hoofd even helemaal leeg te maken en op te laten van de eerste, drukke maanden na de zomervakantie. Ben jij een wandelliefhebber? Ga dan eens naar de website Wandel.nl. Hier vind je allerlei wandelroutes door het hele land. En minstens zo leuk: ook vind je er een overzicht van georganiseerde wandeltochten.

En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?

Boek | €24,95 | Uitgeverij Pica
En na zo’n lange wandeling, is er niks fijner dan lekker op de bank kruipen met een boek – bij voorkeur voor de open haard. ‘In het boek En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? leggen Eva Naaijkens en Martin Bootsma stap voor stap uit hoe je de werkdruk in je schoolorganisatie kunt verlagen en hoe je daardoor ruimte krijgt om je vakmanschap te ontwikkelen. Ze presenteren een kwaliteitsaanpak die eenvoudig en efficiënt is: Enigma. Het zorgt ervoor dat situaties die op elke school voorkomen gestroomlijnd worden, dat er niet of nauwelijks wordt vergaderd en dat jij als leraar tijd hebt om goed onderwijs te geven.’ Kortom: het perfecte leesvoer om na de vakantie weer opgeladen aan de slag te gaan. Lees verder op de website van Uitgeverij Pica.

Bezoek ’s nachts het Onderwijsmuseum

Dat je in de vakantie even niet bezig wilt zijn met het onderwijs dat begrijpen we. Maar geloof ons: het programma van het Onderwijsmuseum tijdens de Cultuurnacht op 12 oktober is om over naar huis te schrijven. Het is gewoon heel erg leuk om erbij te zijn. Ze organiseren een pre-Cultuurnachtdiner, hoofdonderzoeker Jacques Dane staat garant voor verschillende interessante speedlezingen en de avond wordt afgesloten met een old school schoolfeest. Dat betekent voetjes van de vloer op oude rockhits van toen! Lees verder op de website van het Onderwijsmuseum.

Wat ga jij deze herfstvakantie doen om op te laden? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.