Home » Makkelijk woordjes en begrippen overhoren met StudyGo

Makkelijk woordjes en begrippen overhoren met StudyGo

Het gratis oefenplatform StudyGo biedt scholieren de mogelijkheid om op een eenvoudige manier woordjes en begrippen te leren. Hoewel veel leerlingen al bekend zijn met het oefenplatform, kennen sommige docenten StudyGo nog niet zo goed. Juist voor docenten biedt StudyGo, voorheen WRTS, extra mogelijkheden die gunstig zijn voor zowel de docent als de leerling. Deze zetten we graag voor je op een rijtje.

Advertorial

Waarom StudyGo?

  1. Het docentengedeelte is geheel gratis. Ook het leerlingenaccount is gratis, maar deze biedt betaalde pakketten voor extra voordelen zoals andere overhooropties. Voor docenten zijn er echter nergens kosten aan verbonden, en elke student kan zich gratis aanmelden bij de online klas. Daarmee is het toegankelijk voor iedereen.
  2. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag. Doordat veel leerlingen StudyGo wellicht al kennen scheelt dat een hoop uitlegtijd. Met een account kunnen leerlingen overal inloggen, waarbij ze op ieder moment zelf kunnen oefenen.
  3. Je kunt huiswerk klaarzetten voor de klas. Doordat StudyGo de optie biedt voor docenten om groepen aan te maken, kun je opdrachten maken. Daarbij heeft StudyGo samenwerkingen met diverse uitgeverijen waaronder Malmberg, zodat precieze woordenlijsten van de methodes makkelijk kunnen worden overgenomen. Deze aansluiting met de lesmethodes verzekert gemak en juiste informatie. Voor leerlingen is dit een groot voordeel, doordat zij deze connecties individueel niet hebben.
  4. Je kunt de voortgang van de leerlingen bijhouden. StudyGo laat de resultaten van de klas zien, zodat het eenvoudig is om te ontdekken waar leerlingen moeite mee hebben, hoe lang ze geoefend hebben en hoeveel ze goed hadden. Op deze manier heb je eenvoudig inzicht in de voortgang van de groep.

    Bron: studygo.com/nl/
  5. Leren met plezier. Doordat er verschillende opties zijn voor het overhoren van woorden en begrippen wordt het leuker om te leren.

Docenten enthousiast over StudyGo

Uit een enquête die naar bijna 200 middelbare schooldocenten is verstuurd, blijkt dat StudyGo aanspreekt omdat het modern is, afwisselend en makkelijk in gebruik. De docenten die de gebruiksvriendelijkheid van het platform ontdekt hebben, hopen hun collega’s ook enthousiast te maken. Zo schrijft een docent van het Regius College Schagen: ‘Ik gebruik StudyGo best wel intensief. Ik heb alle onderdelen van het vak Frans ingevoerd en de leerlingen maken er veel gebruik van. De aangemaakte groepen zijn heel overzichtelijk en zorgen dat de juiste lijsten klaarstaan.’ Ook andere docenten zijn enthousiast. ‘Leerlingen die moeite hebben met een vak kunnen extra oefenen via StudyGo. Mijn leerlingen en ik zijn fan.’

De bezwaren van docenten gaan vaak over de beeldschermtijd van leerlingen, zeker in deze tijd van digitaal thuisonderwijs. Daarom is het ook aan te raden om het overhoorplatform te gebruiken in combinatie met een schrift. Uit onderzoek van de neuropsychologie blijkt dat je door schrijven beter kunt leren en onthouden, waardoor StudyGo zich uitstekend leent om lijsten schriftelijk toe te passen. Doordat de lijsten online beschikbaar zijn, kunnen leerlingen het thuis werken goed combineren met school. Leerlingen hebben dus zelf de keuze welke werkwijze ze het prettigst vinden, en op welk moment ze dat doen.

Meld je aan

Het aanmaken van een account voor docenten is erg simpel. Je vult je gegevens en een wachtwoord in, en je kunt gelijk beginnen. Vanuit het algemene scherm kun je eenvoudig je eerste groep of lijst aanmaken. Ook kun je boeken of lesmethodes zoeken die je wilt gebruiken voor de klas.

StudyGo is naast een overhoorplatform van woorden begrippen nog meer. Het geeft leerlingen en docenten zelfstandigheid, inzicht en blijft vernieuwen. Meld je nu aan om lesgeven praktischer en aantrekkelijker te maken!

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.