Home » Lied van de maand: Je speelt gitaar

Lied van de maand: Je speelt gitaar

Een kind dat op een gitaar speelt

Groep 7-8

Een singer-songwriter liedje voor een rustmoment in de groep. Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

  • Vertel de kinderen dat dit het genre singer-songwriter is: iemand speelt gitaar en zingt tegelijkertijd zonder dat er al te veel andere instrumenten bij komen kijken. Er wordt een verhaal verteld aan de hand van de tekst. Wat vinden de kinderen van dit genre? Kennen ze het? Hebben ze andere voorbeelden?
  • In het liedje komt de volgende zin voor: ‘speel je van trap naar trap’. Weten de kinderen wat daarmee bedoeld wordt? Want het is natuurlijk geen echte trap! Leg uit dat een lied bijna altijd uit akkoorden bestaat. Wijs de kinderen op de akkoordsymbolen boven de tekst. De verschillende akkoorden in een nummer worden ook wel ‘trappen’ genoemd.
  • Dit is een zacht liedje: zing het zacht en lief met de groep.

Download de bladmuziek

Ingezongen lied

Karaoke

Sophie van Hilten is student aan het Utrechts Conservatorium. ’s Avonds voor ze gaat slapen, hoort ze haar buurman altijd gitaar spelen. Naar dat getokkel kan ze uren luisteren!

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.