Home » Lied van de maand: Het wordt weer lente

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Groep 5-8

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

  • Bespreek, voordat je het lied zingt, welke veranderingen de lente met zich meebrengt. Niet alleen in de natuur, maar ook voor de kinderen: doen zij zelf misschien andere dingen in de lente? Wat kan niet in de winter, maar wel in de lente? Vraag de kinderen wat hun favoriete seizoen is.
  • Dit lied raakt de twee uitersten van het stembereik van kinderen. Er zitten lage stukjes in, maar ook vrij hoge. Zorg ervoor dat de kinderen bij de hoge noten in de melodie stevig staan, genoeg adem gebruiken en niet schreeuwen. Dan komen de hoge noten er mooi uit en blijft hun stem gezond.
  • De verschillende regels in het lied lijken soms op elkaar. Spreek de tekst daarom eerst een keer door. Het kan ook handig (én leuk) zijn om bewegingen of andere ezelsbruggetjes aan de tekst te koppelen, zodat de kinderen de tekst beter kunnen onthouden.

Download de bladmuziek

Ingezongen lied

Karaoke

Gerben Buijze is pianist, producer en student aan het Utrechts Conservatorium. De herfst en de winter vindt hij maar niks. Maar zodra het lente wordt en de bloemen gaan bloeien, stapt hij weer vrolijk op de fiets!

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat een stapel kleren vasthoudt

Column: erbij en eraf

Halloween, Voorleesontbijt, Lego League, Koningsspelen ... Het lijkt wel of er de laatste jaren steeds meer gewoontes en tradities bijkomen.

Bekijk
Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.