Home » Lied van de maand: Door de regenplas

Lied van de maand: Door de regenplas

Zingende kinderen

Groep 1-3

In de herfst is het weer misschien wat minder, maar dat heeft z’n voordelen: lekker stampen in regenplassen bijvoorbeeld. Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

  • Als de kinderen het lied goed kennen, kun je de groep in tweeën splitsen. Laat beide groepen de regels om en om zingen. De kinderen moeten extra goed opletten wanneer ze inzetten en de groep zingt het lied voor elkaar.
  • In het liedje komen typische herfstdingen voorbij. Kunnen de kinderen het lied zo aanpassen dat het in een ander seizoen past?

Download de bladmuziek

Ingezongen lied

Karaoke

Sophie van Hilten is student aan het Utrechts Conservatorium en zij is verliefd op de herfst. Meestal wordt verliefdheid gekoppeld aan de lente, maar Sophie krijgt ook in de herfst kriebels in haar buik.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat vermoeid op zijn bureau ligt met een bordje Help!

Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Even lekker klagen: we hebben het zo druk! Hier vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

Bekijk
Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
Drie kinderen rennen op blote voeren door het gras

Zomerse zot- en zaligtijd

Ben jij direct in de vakantiestemming of moet je nog even wennen? Met deze tips ben je verzekerd van een zalige zomertijd!

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.