Thema's Differentiëren Lesstarter Biologie: Elfenbankje

Lesstarter Biologie: Elfenbankje
L

Veel mensen associëren paddenstoelen met de herfst! Echter ook buiten de herfst om zijn bepaalde soorten paddenstoelen gewoon te vinden.

Reducenten
Zo is het elfenbankje het hele jaar door te vinden op dode stukken hout. Elfenbankjes zijn reducenten. Reducenten zijn afbrekers van biologisch afbreekbaar afval. Ze verwerken bijvoorbeeld afgevallen bladeren tot water, koolstofdioxide en mineralen. Deze mineralen kunnen komend voorjaar weer opgenomen worden door planten. Zo houden reducenten de kringloop van stoffen in stand!

Bankjes
De naam elfenbankje komt mogelijk voort uit het feit dat de paddenstoelen als bankjes tegen stronken aanzitten. In films met elfjes wordt hier door de elfjes dankbaar gebruik van gemaakt; ze rusten er heerlijk op uit wanneer ze even niet meer vliegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...