Home » Lesmateriaal: zo eet je lekker én gezond

Lesmateriaal: zo eet je lekker én gezond

Of je nu op de basisschool zit of op het mbo: nog belangrijker dan goed je best doen op school is je gezondheid. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Om die reden ontwikkelde het Voedingscentrum een doorlopende leerlijn en zet de organisatie diverse lesmaterialen voor leerlingen in het po, vo én mbo op een rij. Van welke gezonde lessen maak jij gebruik?

Heb je behoefte aan meer informatie met betrekking tot bij leerlingen te ontwikkelen kennis en vaardigheden op het gebied van gezond eten? Bekijk dan eens de doorlopende leerlijn van het Voedingscentrum. Als leraar kun je het document gebruiken om lesmateriaal te selecteren of zelf te ontwikkelen. Onder meer de thema’s ‘voeding en gezondheid’, ‘eten klaarmaken’ en ‘voedselkwaliteit’ komen er (per leeftijdsgroep) in aan bod. 

Geschikte lespakketten po

  • Smaaklessen: lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8.
  • Lekker Fit: lessen en activiteiten over eten en bewegen van Hartstichting en Arko Sports Media.
  • Ik eet het beter: educatief platform over gezond eten en bewegen van Albert Heijn. 

Geschikte lespakketten vo

  • Weet wat je weet: 9 online lessen over gezond, veilig en duurzaam eten en een speciale praktijkles over voedselverleiding (ook geschikt voor mbo-leerlingen).
  • DOiT: een lesprogramma gericht op gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging.

Geschikte lespakketten mbo

 Van welk lesmateriaal maak jij gebruik? Of welk materiaal spreekt je het meest aan? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Kinderen die tijdens een energizer elkaar vasthouden

Energizers: samenwerken 

Zijn de kinderen in je groep een beetje op elkaar ingespeeld? Gebruik deze energizers om samenwerking tussen de lessen door te oefenen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.