Po, vo of mbo Basisonderwijs Lesmateriaal: zo eet je lekker én gezond

Lesmateriaal: zo eet je lekker én gezond
L

Of je nu op de basisschool zit of op het mbo: nog belangrijker dan goed je best doen op school is je gezondheid. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Om die reden ontwikkelde het Voedingscentrum een doorlopende leerlijn en zet de organisatie diverse lesmaterialen voor leerlingen in het po, vo én mbo op een rij. Van welke gezonde lessen maak jij gebruik?

Heb je behoefte aan meer informatie met betrekking tot bij leerlingen te ontwikkelen kennis en vaardigheden op het gebied van gezond eten? Bekijk dan eens de doorlopende leerlijn van het Voedingscentrum. Als leraar kun je het document gebruiken om lesmateriaal te selecteren of zelf te ontwikkelen. Onder meer de thema’s ‘voeding en gezondheid’, ‘eten klaarmaken’ en ‘voedselkwaliteit’ komen er (per leeftijdsgroep) in aan bod. 

Geschikte lespakketten po

  • Smaaklessen: lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8.
  • Lekker Fit: lessen en activiteiten over eten en bewegen van Hartstichting en Arko Sports Media.
  • Ik eet het beter: educatief platform over gezond eten en bewegen van Albert Heijn. 

Geschikte lespakketten vo

  • Weet wat je weet: 9 online lessen over gezond, veilig en duurzaam eten en een speciale praktijkles over voedselverleiding (ook geschikt voor mbo-leerlingen).
  • DOiT: een lesprogramma gericht op gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging.

Geschikte lespakketten mbo

 Van welk lesmateriaal maak jij gebruik? Of welk materiaal spreekt je het meest aan? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

De ideale les in 6 stappen

De ideale les een onhaalbaar streven? Allesbehalve. Soms is een eenvoudige aanpak heel effectief. Als onderwijsadviseur bezocht wijlen Henk Witteman tientallen scholen en woonde...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...