Home » Jongeren aan het lezen krijgen met de Jonge Jury

Jongeren aan het lezen krijgen met de Jonge Jury

de jonge jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Al ruim twintig jaar nemen honderden scholen deel aan het programma en worden duizenden stemmen uitgebracht. De Jonge Jury stimuleert jongeren om boeken te lezen en leert hen een mening te vormen over de boeken die zij lezen. Stichting Lezen en Passionate Bulkboek zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om van jongeren lezers te maken.

Laat je leerlingen t/m 22 mei stemmen op hun favoriete boek!

Alle jongeren van 12 tot en met 15 jaar kunnen nog één week stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury en de Jonge Jury Debuutprijs. Hiervoor kiezen ze uit alle boeken van de Leestips of uit de groslijst. Dit zijn Nederlandstalige boeken die in 2022 zijn gepubliceerd. De drie nominaties voor de Debuutprijs zijn samengesteld door de tien leden van het Jonge Jury Boekgenootschap.

De 15.000 onderbouwleerlingen, die sinds september aan het lezen zijn, maken deel uit van de Jonge Jury. Laat je leerlingen hun stem uitbrengen voor 22 mei. In diezelfde week worden de drie genomineerde titels voor de Prijs van de Jonge Jury bekendgemaakt.

Maak kans op een Fuji Film Instax Mini 11-camera


Met hun stem maken leerlingen automatisch kans op een Fuji Film Instax Mini 11-camera. In de week van 22 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bij de prijsuitreiking zijn? Kom naar de Dag van de Jonge Jury!


De prijsuitreikingen vinden plaats tijdens de Dag van de Jonge Jury op woensdag 7 juni 2023 in poppodium TivoliVredenburg te Utrecht. Alle auteurs van de Leestips, zoals Els Beerten, Rima Orie en Cis Meijer, zijn aanwezig tijdens dit festival.

De hele dag belooft weer een groot boekenfeest te worden. In kleine groepen maken leerlingen kennis met auteurs door middel van gesprekken en lezingen. Ook kunnen ze hun boeken laten signeren! Hiernaast worden de leerlingen getrakteerd op spetterende muziek- en dansoptredens en een uitgebreid gangenprogramma met leuke activiteiten en diverse workshops.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.