Home » Interessante podcasts over onderwijs en ict

Interessante podcasts over onderwijs en ict


Podcasts. Ze bestaan al een tijdje, maar zijn weer helemaal hip. Om die reden publiceerde Kennisnet onlangs een artikel met daarin de meest interessante podcasts over onderwijs en ict. Onderwijs van Morgen is aan het luisteren geslagen en selecteerde, op basis van die lijst, de podcasts die relevant zijn voor docenten in het vo. Luistert u ook weleens naar podcasts over het onderwijs?

Kennisnet podcasts
Om te beginnen de podcasts van Kennisnet zelf. Sinds jaar en dag publiceert de organisatie podcasts omtrent belangrijke events, rapporten en actuele thema’s met betrekking tot onderwijs en ict. Een aanrader is de podcast ‘SXSWedu: design thinking, visies en mantra’s’: ‘Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en onderwijstechnologie? Beluister hier de podcast over de laatste twee dagen van de SXSWedu- conferentie in Austin, Texas. Vier dagen lang werden hier honderden talks en sessies gehouden en Kennisnet was erbij. In deze podcast hoor je meer over de hoogtepunten en wat de grote lijnen die we uit de conferentie hebben gehaald.’ Zoek naar de andere ‘podcasts’ in de zoekmachine van Kennisnet.

Every Classroom Matters
Every Classroom Matters is een community voor docenten, door docenten. Op deze website vind je honderden podcasts over hoe je als docent kunt omgaan met onderwijsinnovatie. ‘De podcast ‘Every Classroom Matters’ behandelt innovatie in het onderwijs vanuit de praktische kant van de leraar. Over bijvoorbeeld Minecraft in de klas en game-based leren. Plus: hoe leraren wereldwijd elkaar kunnen helpen met hun vak’, aldus Kennisnet.

TEDTalks Education
Ook zijn er bijna zestig TEDtalks over onderwijs (en ict) te downloaden en te beluisteren als podcasts. Handig, inspirerend én leerzaam voor onderweg. Beluister bijvoorbeeld ‘The Nerd’s Guide to Learning Everything Online’ van John Green (nummer 5 op de lijst). Lees hier vast de intro: ‘Some of us learn best in the classroom, and some of us … Well, we don’t. But we still love to learn – we just need to find the way that works for us. In this charming, personal talk, author John Green shares the community of learning that he found in online video.’

Bent u benieuwd naar de elf interessantste podcasts over onderwijs van Kennisnet? Lees dan hier het gehele artikel. Luistert u ook weleens podcasts over het onderwijs? Van welke organisatie/afzender? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.