Home » Een schonere toekomst: lesmateriaal voor bewustwording bij jongeren

Een schonere toekomst: lesmateriaal voor bewustwording bij jongeren

Bubble tea in plastic wegwerpbekers

Dagelijks wordt er een overweldigende hoeveelheid plastic afval geproduceerd en we weten inmiddels wat de gevolgen hiervan zijn voor onze planeet. Maar handelen we er ook altijd naar? Wil je dit bespreekbaar maken met je leerlingen? Dan heeft Supporter van Schoon een lespakket voor je samengesteld waarmee je aan de slag kan.

Door leerlingen te informeren over de gevolgen van (zwerf)afval en het nut van recycling, kunnen ze een actieve rol spelen in het creëren van een duurzamere wereld. 

Wegwerpplastic

De recent ingevoerde wetgeving rondom eenmalig gebruik van plastic heeft gevolgen voor iedereen, ook voor jongeren. Het is dan ook belangrijk dat de leerlingen deze veranderingen begrijpen. Daarom heeft Supporter van Schoon, in partnerschap met diverse producenten en importeurs, een educatief pakket samengesteld dat deze nieuwe EU-richtlijnen duidelijk maakt.

Interactief lespakket

Dit innovatieve lespakket, speciaal ontworpen voor de onderbouw, biedt een meeslepend beeldverhaal, een boeiende quiz en intrigerende stellingen. Binnen 15 tot 30 minuten kun je dit relevante thema op een boeiende en toegankelijke manier introduceren. Het uiteindelijke doel? Jongeren niet alleen informeren over de uitdagingen van plasticvervuiling, maar hen ook motiveren om milieuvriendelijke gewoonten aan te nemen.

Aan de slag met afval

Ben je benieuwd naar dit unieke lespakket? Bezoek de website en ontdek het zelf.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.