Home » Actuele les: AOW en het minimumloon, koppelen of loslaten?

Actuele les: AOW en het minimumloon, koppelen of loslaten?

Normaal gesproken stijgt de AOW mee met het minimuminkomen. Het nieuwe kabinet besloot van niet. Is dit wel eerlijk? Wat vinden jouw leerlingen ervan? Deze actuele les kun je inzetten bij maatschappijleer in havo/vwo bovenbouw.

Na het voorlezen van zijn vierde regeringsverklaring kreeg minister-president Mark Rutte (VVD) het met de oppositie aan de stok over de bezuinigingen op de jeugdzorg, de ongelijke vermogensbelasting en over de AOW. Deze AOW-uitkering stijgt twee keer per jaar mee met het minimumloon. Het minimumloon stijgt mee met het salaris van werkende Nederlanders. En het is deze koppeling van de AOW met het minimumloon waar de regering van mening over verschilt met de oppositiepartijen. In het regeerakkoord staat namelijk dat het minimumloon deze regeringsperiode stijgt met 7,5 procent, maar de AOW stijgt niet mee.

Lees de hele actuele les en download de bronnen en werkbladen om te bespreken in de klas.

Op Onderwijs van Morgen vind je regelmatig nieuwe actuele lessen bij jouw vak. Kies je vak en filter op onderwerp of niveau. Er zijn actuele lessen voor voorgezet onderwijs en mbo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Actief buitenspelen doe je zo!

Bewegen is goed voor de gezondheid én de ontwikkeling van kinderen. Kinderen zouden minimaal één uur per dag intensief moeten bewegen. Er rust dan ook een belangrijke taak op de schouders van het po en de buitenschoolse opvang: de zorg voor goede buitenspeelmogelijkheden. Gebruik deze tips om buitenspelen te stimuleren. In het kader van de …

Actief buitenspelen doe je zo! Read More »

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.