Po, vo of mbo Basisonderwijs 5 tips tegen online pesten

5 tips tegen online pesten
5

Van het via sociale media verspreiden van een roddel tot aan het verspreiden van een schadelijk filmpje of een foto… Online pesterijen komen steeds vaker voor en de gevolgen ervan zijn vaak niet te overzien. Het is dan ook essentieel om als leerkracht of docent maatregelen te nemen als je denkt dat online pesten in een klas voorkomt.

Om schoolleiders en docenten hierin te ondersteunen, zet het initiatief Veiliginternetten.nl vijf tips tegen online pesten op een rij.

5 tips tegen online pesten

  1. Anti-pestprogramma gebruiken
  2. Meldknop.nl browserbutton installeren op schoolcomputers
  3. Maak gebruik van bestaande lespakketten
  4. Organiseer een theateravond
  5. Zoek meer informatie

Bezoek Veiliginternetten.nl voor het complete artikel met daarin een uitgebreide toelichting bij iedere tip. Op onderwijsvanmorgen.nl vind je meer artikelen die kunnen helpen:

Wat doe jij om het online pesten van en tussen leerlingen tegen te gaan? Deel je tips en suggesties via onderstaand reactieformulier.

2 REACTIES

  1. Net zoals een les over het traditionele pesten, een aparte les over cyberpesten geven in de eerste weken vh schooljaar. Duidelijk de norming aangeven wat wel en niet gepast en geaccepteerd is om te doen offline en online. Samen afspraken maken en elkaar daaraan houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

Van patatgeneratie tot prestatiegeneratie

Wat is het verschil tussen generatie Einstein, prestatiegeneratie, patatgeneratie en generatie Z? Het overzicht is zoek, nooit eerder zijn er zoveel verschillende benamingen geweest...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...