Home » Zomerse zot- en zaligtijd

Zomerse zot- en zaligtijd

Drie kinderen rennen op blote voeren door het gras

Ben jij een leerkracht die na het sluiten van de schooldeur direct in de vakantiestemming is? Of heb je even nodig om te wennen aan de lome tijd die voor je ligt? Wie je ook bent en hoe je die knop ook omzet, met de volgende tips ben je verzekerd van een zalige zomertijd!

Zon, zee, strand

Zeg je zomer, dan zeg je strand. Maar waar vind je nu nog een echte, authentieke strandtent? Bij de Koele Costa in Noordwijk ben je bijvoorbeeld aan het juiste adres. Relaxte sfeer, heerlijke gerechten en lekkere koffie. Probeer in ieder geval de worteltaart. Smaakt het naar meer? Bekijk de coole, knusse strandhuisjes dan eens en boek nu alvast voor het volgende seizoen. Blik op de horizon en genieten maar!

Tip!
Ga ook eens als het minder mooi weer is, ’s morgens vroeg. Door de leegte vallen de kleuren en de uitgestrektheid van het strand meer op.

Haak aan

Voor een middag plezier hoef je niet per se de deur uit. Probeer eens iets nieuws: haak een kleurrijke deken. Te ingewikkeld, zeg je? Met de CALs van de site van Scheepjes lukt het je in een handomdraai – nou ja, in een paar maanden dan. De gratis patronen staan per week voor je klaar en de instructiefilmpjes zijn superduidelijk. Geloof me: dit kun jij ook!

In het donker

Maak een nachtwandeling. ’s Nachts ziet je bekende omgeving er nét iets anders uit. Het is stil op straat, en toch hoor je geluiden, geluiden die je anders niet hoort. Kijk eens goed omhoog naar de sterren en omlaag naar de stoep, misschien kruipt er een hagedisje voorbij. Kortom: je hoort en ziet dingen die je normaal niet ziet. De straten lijken helemaal voor jou alleen. Met frisse wangen je bed in, welterusten …

Judge this book by its cover

Natuurlijk lees je een boek! Tom Lake van Ann Patchett is een perfect zomerboek: zomers theater, een kersenboomgaard, prille liefde en een hecht gezin. Wat zeggen ze ook alweer: ‘Don’t judge a book by its cover’? In dit geval mag dat best, want het boek heeft een prachtig omslag met een bloembed van margrietjes, een kunstwerk van de Franse schilder Gustave Caillebotte.

Op blote voeten

Het blotevoetenland van Erve Brooks bij Gelselaar is misschien iets voor jou. Laat het gras je voeten kietelen en voel daarna de zachte modder tussen je tenen. Aan het eind spoel je alles af in het meertje. Ook leuk: het avonturenpad op het erf en de museumboerderij.

Broodnodig

Op een lome zomerdag is er tijd genoeg om zelf een brood te bakken, helemaal from scratch! Het rijzen gaat extra goed met hoge temperaturen, dus dat komt goed uit. Op internet zijn verschillende recepten te vinden, van makkelijk tot iets ingewikkelder. Je hebt maar een paar simpele ingrediënten nodig en een beetje geduld. Klaar! Smeer er boter op en deel het knapperige brood met iedereen die je lief is.

Onder de sterrenhemel

Van het Amsterdamse Bos hebben veel mensen wel gehoord, maar wist je dat daar ook een geweldig openluchttheater is? Elke zomer worden er voorstellingen gespeeld, voor jong en oud. Terwijl je geniet van de voorstelling, zie je de avond vallen. En het leuke is dat je je eigen picknickmand mag meenemen. Vul die met een lekkere salade, een – zelfgebakken? – stokbrood en je lievelingsdrankje. Een luxe picknickmand bestellen kan ook, via de site. Laat die lange zomeravond maar komen!

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.