Home » Wiskunde is overal met de Serious Game Math World Heroes

Wiskunde is overal met de Serious Game Math World Heroes

Veel leerlingen zien wiskunde als een vak dat alleen wordt gebruikt door professoren die theoretische stellingen proberen te bewijzen. Niets is minder waar. Wiskunde is overal, maar je moet het wel willen zien. Math World Heroes, een Serious Game van StudySteps, laat leerlingen spelenderwijs zien dat wiskunde belangrijk is in het dagelijks leven en dat je het overal tegen kunt komen.

Zo moeten leerlingen bij een van de opdrachten uitrekenen hoeveel water er nou eigenlijk in het zwembad van Justin Bieber past. Maar ook sportauto’s en andere voor leerlingen aantrekkelijke onderwerpen passeren de revue. Het spel bestaat uit vijf levels die in vijf dagen voltooid moeten worden. De laatste ronde om deel te nemen start op woensdag 21 mei. Dagelijks worden via Twitter, Facebook en Instagram tips gedeeld die leerlingen verder helpen in het spel. Maar ook kunnen leerlingen hun score verhogen door vrienden uit te nodigen of door team challenges of de zogeheten Easter Eggs in het spel te voltooien. Daarnaast valt ook nog wat te winnen: de hoogste scores maken namelijk kans op een iPad Air, iPhone 5c of een Macbook Air.

Trainen van wiskundevaardigheden
Math World Heroes laat zien dat wiskunde overal aanwezig is. Zelfs op plekken waar je het misschien niet zo snel verwacht. Daarnaast stelt de game wiskundevaardigheden van leerlingen op de proef binnen gevarieerde thema’s als sociale media, gadgets en muziek. Spelenderwijs trainen leerlingen verschillende vaardigheden. Denk daarbij aan goed lezen, nadenken voor je een antwoord kiest, samenwerken en op zoek gaan naar informatie.

Wiskunde in belevingswereld van leerlingen
Er zijn ook andere games waarmee leerlingen hun wiskundevaardigheden kunnen trainen. Zo komt de moeilijkheidsgraad van Candy Crush overeen met het oplossen van gecompliceerde vraagstukken in de wiskunde en informatica. Met DragonBox Elements kun je kinderen zelfs ‘stiekem’ wiskunde leren. Math World Heroes onderscheidt zich van andere games door wiskunde in de belevingswereld van leerlingen te plaatsen. Daarnaast is ook het sociale element van belang: door vrienden uit te nodigen via Facebook en Twitter verspreidt wiskunde zich als een olievlek over de sociale media-accounts van leerlingen.

Wat vind jij van deze game? Is het iets dat jouw leerlingen zouden spelen? En welke andere wiskundegames ken je?

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat vermoeid op zijn bureau ligt met een bordje Help!

Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Even lekker klagen: we hebben het zo druk! Hier vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

Bekijk
Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.