Thema's Persoonlijke vaardigheden Welke van de zeven dwergen ben jij?

Welke van de zeven dwergen ben jij?
W

Stel, je moet een van de zeven dwergen kiezen. Welke zou het dan zijn? En klopt de dwerg die jouw voorkeur geniet dan ook met de wetenschappelijk onderbouwde uitkomst van de dwergentest? Het klinkt misschien een beetje gek, maar inmiddels zijn al ruim 50.000 mensen je voorgegaan.

De Amerikaanse onderzoeker Sharon Livingston ontwierp namelijk een succesvol gedragsmodel op basis van de zeven dwergen. Met dit model kun je nagaan welke rol jij aanneemt in een groep en op welke manier jij het best benaderd kunt worden. Hetzelfde geldt voor jouw collega’s: weet je welke dwerg ze zijn, dan weet je hoe je ze het best kunt benaderen.

Ben jij Giechel of Dommel?

De kracht van het model schuilt volgens Livingston in de herkenbaarheid ervan. “Wat het volgens mij beter maakt dan andere modellen is dat het makkelijk is voor anderen om toe te passen. De dwergen hebben duidelijke behoeftes, die je door makkelijke stappen te volgen effectief kan vervullen’’, aldus Livingston in een artikel in het AD. Dus: doe allemaal de test en leer hoe je beter met elkaar kunt omgaan. Geinig, maar vooral erg leerzaam en laagdrempelig.

Ben jij Doc, Bloosje, Stoetel, Grumpie, Giechel, Niezel of de altijd gapende Dommel? En herken jij jezelf er ook echt in? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

Toetsweek in aantocht? 5 vragen voor het maken van een goede toets

De coronaperiode heeft niet alleen veel impact op het onderwijs, maar ook op toetsing. Want hoe achterhaal je op afstand wat leerlingen weten en...