Home » Materiaal 12+ » Reuzen in Rotterdam

Reuzen in Rotterdam

In Rotterdam is het grootste containerschip ter wereld binnengelopen. De reus kan bijna twintigduizend containers tegelijk meenemen.

Knooppunt
Ieder jaar bezoeken ongeveer 30.000 zeeschepen en 110.000 binnenvaartschepen de haven van Rotterdam. In totaal wordt er 450 miljoen ton aan goederen verhandeld. Hiermee is Mainport Rotterdam een van de belangrijkste knooppunten in de wereldhandel.

Oscar
Het Havenbedrijf Rotterdam is blij met de komst van de MSC Oscar. Het schip van 396 meter lang en 59 meter breed kan moeilijk in andere Europese havens terecht. De MSC Oscar is iets groter dan het schip dat tot nu toe de grootste in Rotterdam was. Toch verwacht het Havenbedrijf voor de toekomst nog grotere schepen. Rotterdam is reuzeblij met deze reuzen.


Bronnen
Bron 1 Google Maps.
Bron 2 De MSC Oscar arriveert.
Bron 3 Is Rotterdam de grootste?
Bron 4 Realtime scheepsbewegingen.

2015-06-werkblad-Reuzen-in-Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aan de slag met Aardrijkskunde

Reddingsoperatie Libië.

Mediacane Daniel in Libië

In deze lesbrief leer je wat een Mediacane is en wat de gevolgen hiervan zijn geweest voor Libië en bekijk je de interne factoren.

Bekijk
Verwoest gebouw na aardbeving in Marokko

Aardbeving in Marokko

Op 8 september 2023 beefde de aarde in Marokko. Hoe kan zo'n zware aardbeving ontstaan op deze plaats? En waarom slapen er nog veel mensen buiten?

Bekijk
Megastad Dar Es Salaam

Megasteden

De grote vakantie komt er weer aan. Voor velen een moment waarop je even niet hoeft te denken aan school. Misschien ga je ook wel op vakantie naar een mooie bestemming in het binnenland of het buitenland. Misschien ga je een megastad of een wereldstad bezoeken. Of droom je hiervan om een keer zo een …

Megasteden Read More »

Bekijk

Droogte in het Middellandse Zeegebied

Het was extreem droog in het Middellandse Zeegebied. Vervolgens viel er veel neerslag. In deze lesbrief kijken we naar de gevolgen hiervan.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.