Home » Tip: Kennisnet checklist voor functionele ict-eisen

Tip: Kennisnet checklist voor functionele ict-eisen


Aan welke functionele eisen voldoet een moderne en toekomstbestendige ict-infrastructuur? Veel scholen vinden het lastig een antwoord op zulke vragen te formuleren. Om die reden publiceerde Kennisnet onlangs de checklist ‘Eisen aan een toekomstvaste ict-infrastructuur’.

De checklist ‘Eisen aan een toekomstvaste infrastructuur’ helpt scholen om een goede vertaalslag te maken van onderwijsambities naar technische voorzieningen. Dit is cruciaal voor effectief gebruik van ict, dat het onderwijs maximaal ondersteunt. De checklist helpt om discussies binnen schoolbesturen te structureren en om bevindingen eenvoudig en helder vast te leggen.

Heldere eisen
Goed uitgewerkte eisen helpen leveranciers om het best passende aanbod te doen. Ook kunnen aanbieders beter een passend aanbod samenstellen als er een heldere beschrijving is van huidige voorzieningen en reeds bekende, gewenste uitbreidingen. Het loont dus om tijd te investeren in het formuleren van een heldere vraag aan de markt.

Verder draagt een goede vraag eraan bij dat meerdere bedrijven aanbiedingen doen die goed te vergelijken zijn. Op basis daarvan kunnen besturen en scholen vervolgens de juiste ict-voorzieningen kiezen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.’ (bron: Kennisnet)

Download hier de checklist ‘Eisen aan een toekomstvaste ict-infrastructuur’

Hoe wordt de ict-infrastructuur op uw school vormgegeven? Heeft u daar als docent ook invloed op? Of zou u daar graag invloed op willen hebben? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.