TED-Talk: Teach Like a Toddler

0

Regelmatig zetten we op OVM een TED-talk in de spotlight die iedereen wat ons betreft moet hebben gezien. Deze keer een TED-Talk over de growth mindset, ofwel het ontwikkelbaar zelfbeeld. Daarbij is niet alleen het einddoel, maar vooral de weg ernaartoe van belang.

Neurowetenschapper Marcia Goddard heeft een growth mindset en heeft geweldige ideeën over de ontwikkeling van kinderen. Door de juiste omstandigheden voor groei te creëren, krijgt ieder kind de ruimte om meerdere talenten te ontwikkelen. Volgens Marcia moeten we het onderwijs daar veel en veel meer op inrichten. Hoe? Door de focus te verleggen van louter het eindresultaat naar het volledige proces. Hoe ze dat voor zich ziet, legt Goddard uit in onderstaande TED-Talk:

Meer over growth mindset

Ook gamification is een interessante benadering om de ontwikkeling van een growth mindset te bevorderen. In het eerder op OVM verschenen artikel Zo stimuleert gamification een growth mindset lees je er alles over. En wil je weten wat je als docent kunt doen om leerlingen te stimuleren bij de ontwikkeling van hun talenten? Lees dan het artikel Talentontwikkeling bevorderen: tips voor docenten.

Wat doe jij om de talentontwikkeling bij leerlingen te stimuleren? Deel je tips en tricks via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here