Home » TED-talk: angst rondom schermtijd

TED-talk: angst rondom schermtijd

Vroeger was alles beter. Kinderen zaten niet de hele dag naar het scherm van hun smartphone of tablet te loeren. Ravotten en buitenspelen waren aan de orde van de dag. Schermen verpesten de kindertijd, of toch niet? Want volgens kindermedia-expert Sara DeWitt valt dat dus wel mee.

In deze boeiende TED-talk stelt kindermedia-expert Sara DeWitt dat het wel meevalt met de negatieve gevolgen. Volgens haar kan digitale interactie kinderen juist helpen te groeien en te leren. Volgens DeWitt zijn veel ouders onterecht bezorgd dat de smartphone de sociale groei van hun kinderen stoort en dat ze er minder dan ooit door zullen bewegen. DeWitt biedt tegenwicht door zich een toekomst voor de stellen waarin we enthousiast worden als we een peuter zien interacteren met een scherm.

Meer beweging en inzicht

Bijvoorbeeld doordat kinderen met behulp van de juiste apps meer dan ooit tevoren gaan bewegen. Of doordat gepersonaliseerde tools ons meer over de ontwikkeling van een kind kunnen vertellen dan iedere gestandaardiseerde test ooit zal kunnen. Daarmee is deze TED-talk een must watch voor iedere ouder of leerkracht die zich weleens schuldig voelt wanneer die iPad alweer aan de oplader moet.

Heb jij de TED-talk bekeken? Wat vind je van het toekomstscenario dat Sara DeWitt schetst? Deel je mening via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.