Home » Summer School: het zomerprogramma van Universiteit Utrecht

Summer School: het zomerprogramma van Universiteit Utrecht


Ook dit jaar organiseert Universiteit Utrecht Summer School: een zomerprogramma waarbij nieuwsgierige kinderen en jongeren vier dagen lang worden ondergedompeld in de wereld van de wetenschap. Onder begeleiding van wetenschappers en studenten – én aan de hand van proefjes, excursies en rondleidingen – ontdekken leerlingen verschillende actuele wetenschappelijke thema’s.

Speciaal voor leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs wordt een advanced edition georganiseerd. Deelnemers aan dit programma gaan op onderzoek uit bij de faculteiten Scheikunde, Entrepreneurship, Economie, Culturele antropologie en Geneeskunde:

Programma
‘Wil jij later ook superrijk worden? Bij Economie ga je ontdekken hoe je met geld, nog meer geld kan maken. Ben jij daarnaast een echte ondernemer? Kan jij straks iedereen overtuigen? Ontdek het tijdens het programma van Entrepreneurship. Voor Scheikunde trek je de witte jas aan en doe je proefjes in het lab. Ook bij Geneeskunde zal je op onderzoek uitgaan, en duik je in de interessante, maar oh zo ingewikkelde, medische wereld. Daarnaast gaan we langs bij Culturele Antropologie. Antropologie betekent letterlijk ‘mensenleer’. Hier ga je kijken naar alle aspecten van een mens. Wie zijn wij eigenlijk? Waarom doen we zoals we doen? (bron)’ Bekijk het dag tot dag programma hier.

Algemene informatie
De Summer School voor vo-leerlingen vindt plaats van 13 tot en met 16 juli. De meeste activiteiten vinden plaats op Utrecht Science Park/De Uithof. Daar verzamelen de deelnemers zich dagelijks tussen 09:00 en 09:30 uur en kunnen ze, rond 16:30 uur, ook weer worden opgehaald/zelf richting huis gaan. Het programma en de begeleiding tijdens de onderzoeksdagen zijn in handen van studenten van Universiteit Utrecht. De organisatie van Summer School wordt ondersteund vanuit Wetenschapsknooppunt Utrecht: de verbindingen tussen het (basis-)onderwijs, de lerarenopleiding en de universiteit.

Inschrijven voor de advanced edition van de Summer School doet u hier. Lees voor meer informatie verder op de website van het Wetenschapsknooppunt.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.