Home » Slimmer omgaan met nieuwe media

Slimmer omgaan met nieuwe media

Lesgeven zonder gebruik te maken van het internet, en dus zonder social media en online bronnen. Anno 2011 is dat ondenkbaar. Veel docenten doen hun best om het internet in te zetten voor educatieve doeleinden, maar weten niet precies hoe ze dit het beste kunnen doen. En hier komt Slimmerkunde om de hoek kijken, een onderwijsmodule die docenten kan helpen om scholieren te leren hoe ze het internet op een educatieve manier kunnen gebruiken.

 

Slimmer omgaan met huiswerk, slimmer omgaan met informatie, slimmer omgaan met bronnen. Dit zijn slechts drie van de dertien thema’s die bij Slimmerkunde aan bod komen. En daar stopt het niet, want een methode die zich richt op de nieuwe media, heeft natuurlijk ook een eigen website. Hier kunt u gratis de methode downloaden (tot 1 maart), en er worden extra tips en links gegeven.  

Handige tools voor hoge cijfers
Zelf ben ik auteur van Slimmerkunde (leuk weetje: alle auteurs van Slimmerkunde zijn via Twitter en andere sociale media bij elkaar gekomen), geef ik Slimmerkunde-workshops, en ben ik tweedejaars geneeskundestudent. Doordat ik gemiddeld een acht had op mijn diploma, kon ik rechtstreeks vanuit de middelbare school Geneeskunde gaan studeren. Deze acht heb ik vooral te danken gehad aan technieken die in Slimmerkunde beschreven staan. Zo heb ik mijn studiekeuze gebaseerd op ervaringen van anderen, en ben ik blogs gaan lezen van (Amerikaanse) geneeskundestudenten. En in plaats van woordjes uit een boek te leren, gebruikte ik wrts.nl om aan hoge cijfers voor taalvakken te komen (deze website gebruik ik nu nog steeds om botten en spieren uit het menselijk lichaam te leren). Tenslotte heb ik mijn planning voor de eindexamens te danken aan Google Calender in combinatie met Remember The Milk (een to-do programma dat reminders stuurt).

Kortom, Slimmerkunde heeft in het verleden bewezen succesvol te zijn voor mij. Daarom wil ik, als levend bewijs van de werkzaamheid van de methode, uitdragen dat iedereen die denkt dat leren anders kan, dit boek zeker in moet kijken!

Stefan Knapen, tweedejaars student

 

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.